Primer pla de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3

Francesc Mauri alerta sobre el temporal que arriba avui mateix: «Molta precaució»

L'alerta de Francesc Mauri que deixa tots sorpresos

Un sobtat canvi de temps arriba aquest divendres 15 de setembre a Catalunya i, segons sembla, romandrà durant el cap de setmana, però amb poca intensitat. Així ho ha anunciat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i Francesc Mauri, l'home del temps per excel·lència de TV3.

«Precaució, a partir del migdia, canvi de temps notable. Arribaran pluges intenses pel sud del país, estenent-se de molts punts del territori al llarg de la tarda-nit. Més intensa i abundant al litoral, prelitoral i al quadrant nord-est», ha anunciat el Meteocat.

Així doncs, aquest divendres s'esperen forts episodis de pluges, els quals ja han començat a diverses zones del territori. Es preveu que el canvi radical de temps afecti especialment el litoral i el prelitoral català. De fet, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat pel mal temporal.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Francesc Mauri: «Molta precaució»

Arran de les alertes emeses per Protecció Civil i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Francesc Mauri ha aprofitat l'ocasió per avisar a través de les xarxes socials sobre el que pot passar a causa de les fortes pluges. A més, no ha dubtat a demanar precaució a la ciutadania.

«Augment fins i tot vermell a comarques costaneres d'intensitat. 40mm a 20 minuts! Fixeu-vos en horari i sentit sud-oest/nord-est. Molta precaució!», ha alertat el company de Tomàs Molina visiblement preocupat per la situació meteorològica que s'espera.

Precipitacions intenses acompanyades de tempesta

Segons han avançat Protecció Civil i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les precipitacions seran intenses i aniran acompanyades de tempestes. També hi haurà un canvi notable, pel que fa a les temperatures, ja que cauran lleugerament.

Aquest divendres al matí, la situació de perill s'ha centrat a les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta, el Priorat i el Baix Camp. No serà fins a partir del migdia, quan les comarques de la Costa Daurada, les del sud de Barcelona i les centrals també tindran alerta vermella.

El mapa d'avisos del Meteocat per a la tarda del 15 de setembre de 2023
Aquest divendres 15 de setembre, s'espera una tarda complicada al litoral català. | Meteocat

D'altra banda, segons la predicció meteorològica de la tarda d'aquest divendres 15 de setembre, les comarques del nord de Barcelona i les de la Costa Brava i l'Empordà estaran també en perill màxim. Pel cap de setmana tot apunta que aquest episodi canviarà i s'esperen poques pluges.