Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Francesc Mauri presentant el Temps a TV3

Francesc Mauri envia un avís per aquí uns dies: «Pot passar. Ens hem de preocupar»

L'arribada d'una nova onada de fred a tot el territori català podria deixar les temperatures més fredes de l'hivern

Fa uns dies que en la major part de les comarques catalanes no para de pujar la temperatura. Però, aquest fet podria tenir data límit. Algunes previsions meteorològiques indiquen una nova onada de fred que podria deixar les temperatures més baixes de tot l'hivern a Catalunya.

Així ho indiquen alguns mapes de previsions. La temperatura cauria fins als cinc i deu graus negatius en totes les comarques catalanes. Inclús podrien passar dels menys deu graus en punts del Pirineu català.

Un conegut meteoròleg de TV3 ja ha donat la seva previsió

De moment, no cal espantar-se, ja que estem parlant de previsions de set dies vista. No es pot assegurar que la temperatura baixarà tant, però en pocs dies tindrem informacions més sòlides i concises. Per la seva part, el meteoròleg de la televisió pública catalana Francesc Mauri, ja ha parlat sobre la possible nova onada de fred.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del TEMPS a CATALUNYA al WhatsApp 

Tal com ha publicat al seu perfil de Twitter: «Mapa amb onada de fred dimecres/dijous vinent podria ser històrica». Seguidament informava que: «Cal comparar amb altres mapes que no donen res d'això», declarava el meteoròleg de la televisió pública de Catalunya. Amb aquest text adjuntava una imatge d'Europa on les temperatures baixarien fins als cinc graus negatius en tot el litoral català.

Sembla que l'encarregat d'aquestes temperatures suaus és un anticicló que també portarà la baixada dels termòmetres. Gràcies a aquest fenomen climatològic, una borrasca proveïment del Nord, creuarà tota Europa amb una descàrrega d'aire fred que podria instal·lar-se durant diversos dies a casa nostra. Aquesta baixada ja serà evident a principis de setmana i es podria allargar durant força dies.

Maurí es presenta cautelós i no confirma ni descarta l'onada

Així mateix, el meteoròleg ha tornat a piular i aquesta vegada s'ha mostrat més al marge de confirmar o descartar aquesta onada de fred gèlid. «No tots els mapes ho donen -l'escenari de la fredorada de la setmana vinent- Caldrà esperar per confirmar o descartar», publicava al seu perfil.

De totes maneres caldrà estar atent a les previsions que es vagin publicant. Mentrestant podrem gaudir d'un final de setmana amb temperatures suaus i un cel sense núvols.