Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jorge Rey

La terrible predicció de Jorge Rey en pocs dies: «Onada de fred sense precedents»

El clima canviarà dràsticament la setmana que ve segons aquest aficionat meteorològic

El temps s'ha tornat boig! Després de molts dies de fred intens, pluja, vent i neu, les temperatures tornen a pujar i els meteoròlegs anuncien un cap de setmana amb un clima molt agradable. Tanmateix, la situació podria tornar a canviar dràsticament la setmana que ve.

Jorge Rey, el jove que va predir la borrasca 'Filomena' el 2021, ha explicat que hi ha una terrible previsió per als pròxims dies. Els vaticinis d'aquest aficionat a la meteorologia són molt seguides a les xarxes socials. Segons ha afirmat, a partir de dilluns el temps canviarà radicalment.

Cal recordar que Jorge Rey fa les seves prediccions seguint un mètode ancestral i sense fonament científic: està basat en l'observació del cel i els elements de la natura. Aquesta és la previsió que ha proposat les últimes hores.

El temps que ens espera al febrer

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha assenyalat diversos punts importants per al temps els pròxims dies. Un anticicló portarà un augment de les temperatures, amb sol i amb bon temps. Les matinades seran fredes amb possibilitat de gelades. Hi haurà menys pluges, però sí boira i contaminació.

Tot i això, el parèntesi de bon temps durarà poc, perquè d'aquí a uns dies els meteoròlegs vaticinen un canvi radical. El portal eltiempo.es ha anunciat l'arribada d'una massa de fred polar que farà que els termòmetres es tornin a desplomar. Per tant, la cota de neu també tornarà a baixar.

Un home abrogate
Els pròxims dies podria arribar una altra onada de fred. | ARCHIVO

L'anticicló impedirà que hi hagi precipitacions rellevants, almenys durant la primera quinzena de febrer. Això podria variar a la segona meitat del mes, una predicció que va fer Jorge Rey. Molta gent segueixen amb gran atenció el terrible anunci del noi.

L'onada de fred que arriba dilluns

El dilluns 6 de febrer portarà un canvi radical del clima a la península Ibèrica, amb l'arribada d'una «onada de fred siberià sense precedents». És l'última predicció de Jorge Rey en què anuncia el retorn del fred més extrem.

La previsió està suportada per alguns experts meteoròlegs que adverteixen de l'amenaça de fred polar en pocs dies. En funció de l'evolució climàtica, l'AEMET podria tornar a activar l'alerta a diverses comunitats. Sembla clar que encara no hem deixat enrere l'hivern.

De moment, el contrast és la tònica habitual d'aquests dies, amb gelades nocturnes a causa de les temperatures gèlides i dies més calorosos. Els termòmetres podrien continuar pujant avui i demà fins als 15 o 20 graus durant el dia. Serà una treva curta que donarà pas de nou al fred i les nevades.

Fotomuntatge de Jorge Rey i un carrer nevat
Jorge Rey preveu noves nevades a partir de dilluns. | ESPAÑA Diario

Recorrent a la saviesa popular

Jorge Rey recorre a la saviesa popular per pronosticar com serà el temps aquest mes de febrer. «Quan la Candelera plora, el fred és fora; quan la Candelera riu, el fred és viu». Aquest és el refrany que adverteix de la situació dels pròxims dies.

El mes de gener va ser especialment fred: primer, pel temporal de pluja i vent a causa de diverses borrasques i, després, per una onada de fred extrem. Ara un anticicló ha suavitzat la situació. Hem passat de temperatures fins a 10 per sota de la temperatura habitual, fins a les normals en aquestes dates.

Tanmateix, el temps que hem viscut fins ara podria quedar en res si el pronòstic dels experts s'acaba complint. El fred més extrem del món, el siberià, podria arribar a la península Ibèrica i fer que els termòmetres es desplomin. De nou podríem veure nevades abundants a diversos punts del territori.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del TEMPS a CATALUNYA al WhatsApp