Imatge de Francesc Mauri al programa 'Al Cotxe'.

Francesc Mauri alerta de què passarà aquest cap de setmana: «Cafè, manteta i a casa»

«Ens quedarem glaçats», adverteix Francesc Mauri

«Preparem-nos per un cap de setmana molt i molt fred». Ras i curt, així de simple. Lluny de desaparèixer, el fred s'instal·la a casa nostra de manera definitiva aquest cap de setmana. En altres paraules, l'ambient gèlid no afluixa, tot el contrari, anirà a més. 

Francesc Mauri va al gra. «Serà un cap de setmana mínimes sota zero a gran part de Catalunya», insisteix el meteoròleg de TV3, mentre afageix: «I compte amb la neu. Perquè dissabte a la tarda hi ha alguna possibilitat de nevades per sobre dels 400 metres en punts del nord est». 

«En general serà un cap de setmana de sol», alerta un Mauri que, això sí, insisteix que les temperatures seran imponentment baixes. «Fa fred i en farà més durant el cap de setmana. Ens quedarem glaçats. Així que cafè calent i manteta a casa i ben abrigats al carrer», ha comentat Mauri en la promoció del seu espai a Catalunya Ràdio 'Meteo Mauri'.  

«Un cap de setmana amb valors sota zero»

En aquest sentit, Mauri ho deixa clar: cap de setmana de glaçades, fred i alguna nevada puntual. «Les glaçades puntualment poden ser fortes en alguns punts del Pirineu i algunes àrees enclotades de l'interior. Seran moderades al prelitoral i dèbils al conjunt de la costa», comenta. 

«Tindrem vent als dos extrems de Catalunya comenta un Mauri que alerta de la possibilitat de pluges dissabte a la tarda al Vallès Occidental i al Maresme; i de la possibilitat de nevades (això sí, residuals) entre les comarques de Osona i la Selva

Imatge d'una nevada a Navarra.
El fred més gèlid torna a casa nostra aquest cap de setmana: vent, glaçades i nevades en alguns punts del litoral català. | EP

Diumenge, 29 de gener, Mauri explica que el sol continuarà sent la tònica habitual del cap de setmana. 
Així doncs, aquest cap de setmana un nou avís: farà fred, molt de fred. Tapem-nos i evitem quedar-nos molta estona al carrer fora de les hores centrals del dia. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp