Imatge de dues persones caminant pel carrer.

El fred torna amb força les pròximes hores: temperatures sota zero a mig país

Temperatures baixes, vent i algun ruixat puntual per aquest dijous gèlid

Després d'uns dies de fred hivernal i temperatures extremes, sembla que el temps tornarà una mica a la normalitat, però per poc temps. De cara a dijous i divendres a primeres hores, les temperatures podrien arribar a baixar per sota dels zero graus a gran part de les comarques de Barcelona i Girona.

El vent tampoc donarà treva. Bufarà de mestral a la zona de les Terres de l'Ebre amb cops forts, A l'Empordà el vent de tramuntana ha fet que el Servei Meteorològic de Catalunya, el Meteocat, activi una alerta moderada per les fortes ratxes.

Temperatures negatives durant el matí

Aquest dijous, vint-i-sis de gener, ens aixecarem amb valors per sota dels quals tocarien per aquesta època de l'any. Les temperatures mínimes se situaran entre quatre i cinc graus per sota als valors de dimecres. La màxima també baixarà lleugerament a bona part de la Catalunya Central, comarques gironines i àrea de Barcelona. Hi haurà un ambient fred, acompanyat de glaçades a les zones d'interior.

El Meteocat ha activat un Avís de Situació Meteorològica de perill per temperatures mínimes extremes a diverses comarques de Barcelona. El Vallès Oriental, Vallès Occidental, l'Alt Penedès i el Baix Llobregat es troben dins d'aquesta alerta. A primera hora del matí es podrien arribar a temperatures negatives en aquestes comarques.

Imatge del temps per aquest dijous, vint-i-sis de gener
Imatge del temps per aquest dijous, vint-i-sis de gener | Meteocat

Així i tot, gran part de les comarques de Ponent i Girona també arribaran fins als menys quatre graus negatius. Algunes comarques amb aquests valors mínims seran la Garrotxa, el Solsonès, l'Anoia i la Cerdanya.

Precipitacions puntuals i augmenta la cota de neu

Pel que fa a la nuvolositat, fins a mig matí és probable que hi hagi precipitacions febles al massís del Port, a la comarca del Montsià. La cota de neu se situarà en els 600 metres i no es descarta alguna nevada feble i dispersa als Pirineus. A banda, a partir del vespre tampoc es descarta algun ruixat feble a punts de la costa de Barcelona amb acumulació de precipitacions minses.

També hi haurà núvols dispersos per tot el territori que deixaran un ambient fresc amb temperatures que no superaran els deu graus positius gairebé tota Catalunya. La visibilitat serà bona en general, exceptuant la zona dels Pirineus i les zones elevades de la depressió Central. En aquests paratges quedarà entre regular i dolents fins a mig matí a causa de bancs de boira i boirines.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp