Foto d'una figa de moro tallada per la meitat

La fruita oblidada que té més potassi i calci que els plàtans: també ajuda a aprimar

Tot i que la gent no sol consumir-la, té molts beneficis

Tots sabem que, de manera general, la fruita és un aliment molt nutritiu i amb grans beneficis per al nostre organisme. De fet, el seu consum és tan important i aconsellat que no hauria de faltar a la dieta de cap persona.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Ara bé, quan parlem de fruita estem fent esment a un espectre molt ampli de varietats. Si bé és cert que habitualment solem consumir les que són de temporada, no et pots perdre la que et mostrarem tot seguit. Ja t'avancem que molta gent no la coneix, però està plena de beneficis.

La fruita que gairebé ningú recorda i és molt bona per a la salut

No hi ha res com mantenir una alimentació sana, variada i equilibrada (o almenys això seria l'ideal). Nutricionistes i experts en salut ens ho repeteixen constantment, i encara que soni obvi, el consum de fruita és imprescindible per al nostre cos.

Per aquesta raó, si volem començar a tenir cura del nostre organisme i a cuidar-nos nosaltres mateixos, hem de començar per acomiadar-nos de certs aliments, com els ultraprocessats. La gran majoria són, per descomptat, productes molt perjudicials per a la nostra salut.

Foto d'una noia amb uns pantalons grans
Foto d'una noia amb uns pantalons grans | GETTY IMAGES

Si no és així, hem de començar a incloure o augmentar la ingesta de tots aquells que siguin naturals i d'origen vegetal, com és el cas de la fruita. De fet, ara que arriba el bon temps, hi ha algunes peces que són realment delicioses i apetibles.

Sense anar més lluny, n'hi ha una que concretament es pot convertir en la teva major aliada, especialment si el teu objectiu és aprimar-te. La seva ingesta pot ajudar el teu cos de moltes maneres i, sens dubte, també contribuirà a la pèrdua de pes.

Parlem ni més ni menys que de la figa de moro, una fruita del cactus que és baixa en calories. Potser no et sona el seu nom, i probablement mai no l'has provat, però t'assegurem que quan en coneguis els beneficis... ho faràs.

La figa de moro, una fruita veritablement única

La figa de moro és una fruita que, a més de controlar el pes, també contribueix a rebaixar el colesterol dolent, a combatre certes patologies i, fins i tot, a tractar problemes respiratoris. Com pots deduir, els beneficis són molt complets.

Tot i això, per beneficiar-nos al màxim de les seves propietats, el més recomanable és liquar-la amb suc de taronja. O, almenys, així ho explica Germán Ortega, xef i mestre de cuina al restaurant La Aquarela de Mogán (Gran Canària).

Fot d'un cabàs amb figues de moro
La figa de moro és una fruita que molts comparen amb el plàtan | GETTY IMAGES

A més del seu alt contingut en fibra dietètica, la qual ajuda a regular la digestió i combatre el restrenyiment, la figa de moro va molt més enllà. De fet, el més característic de la seva composició és el mucílag, una fibra soluble viscosa.

Aquestes fibres arrosseguen a través de la femta fecal les toxines del nostre organisme i, a més, també ajuden a protegir les nostres artèries. No obstant això, és aconsellable treure-li la closca i les pipes, i barrejar-la amb algun suc per atenuar aquesta viscositat.

D'altra banda, també has de saber que la fruita fresca de la figuera de moro conté altres propietats nutritives, com ara vitamina C, magnesi, àcids grassos tipus omega 3 i 6, i antioxidants (polifenols, betalaïnes i carotenoides).

Així mateix, la figa de moro podria estar a l'alçada d'altres fruites com el plàtan, arribant fins i tot a superar-lo (pel que fa a valor nutricional). El seu alt contingut en potassi, calci, magnesi, vitamina I i K la fan veritablement increïble.

Foto d'unes figues de moro i el cactus
Atreveix-te a provar aquesta fruita: no te'n penediras | GETTY IMAGES

Altres beneficis que potser no coneixies

Com hem comentat, aquesta fruita és ideal per perdre pes i controlar el colesterol , entre altres coses. Però és que, a més, el seu consum també resulta molt eficaç per enfortir els ossos i el sistema immunitari. Així mateix, i a causa de les seves propietats metabòliques, la figa de moro també contribueix a la prevenció d'algunes malalties cardiovasculars, ja que estimula la circulació sanguínia.

I per si no n'hi hagués prou, les seves propietats antiinflamatòries i analgèsiques també t'ajudaran a alleujar els mals de cap i el malestar general. Si encara no has tastat aquesta increïble fruita... T'animem a fer-ho!