Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.

Torna l'ajuda de 250 € al mes pels joves entre 18 i 35 anys: requisits

La Comunitat Valenciana ha obert el termini de sol·licituds, i està previst que altres comunitats ho facin aviat

La Comunitat Valenciana obria el 2 de maig el termini per sol·licitar el Bo Lloguer Jove 2023-2024. Es tracta d'un ajut als joves per accedir a un habitatge digne en règim de lloguer. Mentrestant, la resta de comunitats autònomes tenen previst recuperar aquesta ajuda al llarg de l'any.

El Bo Lloguer Jove està adreçat a joves entre 18 i 30 anys, i consta de 6.000 euros repartits en 24 mensualitats (250 euros al mes). Per solicitar-lo, el departament d'habitatge de la Comunitat Valenciana ha especificat els requisits següents:

  1. Tenir entre 18 i 35 anys, i una renda anual que no superi els 23.725 euros.
  2. Tenir la nacionalitat espanyola o d'algun estat de la Unió Europea.
  3. Acreditar la titularitat d'un contracte d'arrendament.
  4. L'habitatge ha de ser residència habitual mentre duri l'ajut.
  5. El lloguer ha de ser igual o menor de 770 euros a València i de 680 euros a Alacant i Castelló. O de 300 euros mensuals pel lloguer d'habitació.

Els interessats poden presentar la sol·licitud entre el 2 de maig i el 2 de juny. Els que van presentar la sol·licitud el 2022 i no van rebre l'ajut, només han de presentar còpia del contracte, l'empadronament i els rebuts de lloguer. Així mateix, pot presentar-se de forma telemàtica a la seu electrònica.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El Bo Lloguer Jove 2023-2024: consulta la teva comunitat autònoma

El Bo Lloguer Jove el concedeixen els departaments d'habitatge de les comunitats autònomes, i cadascuna té els seus terminis propis. Per conèixer la situació a la teva regió has d'accedir a la web i consultar l'estat. A continuació et detallem la situació d'aquesta ajuda a cada comunitat.

Andalusia

A Andalusia el termini per sol·licitar el Bo Lloguer Jove es va tancar el 14 de febrer de 2023. Tanmateix, encara no s'ha obert el termini per sol·licitar el del 2023-2024, ja que encara estan pendents d'abonar-se els ajuts anteriors. 

Imatge d'un edifici gris
Els joves poden sol·licitar aquest ajut per pagar el lloguer | Getty Images

Aragó

L'1 de març es va obrir el termini de presentació de sol·licituds per al bo de 2023 i es va tancar el 28 d'abril passat. Per a més informació, es pot consultar a la pàgina del departament l'estat dels tràmits.

Astúries

Astúries és una de les comunitats on ja s'ha obert el termini de sol·licituds per al Bo Lloguer Jove d'aquest 2023. Les persones que compleixin els requisits tenen fins al 31 de desembre d'aquest any per omplir la sol·licitud. Així, els interessats poden enviar el formulari de forma telemàtica.

Balears

El 28 de febrer va finalitzar la darrera convocatòria del Bo Lloguer Jove, i de moment no hi ha data per a la propera. De fet, aquesta comunitat va ser una de les primeres a abonar les ajudes. Així doncs, pots sol·licitar els requisits per a properes convocatòries.

Canàries

La convocatòria de l'ajuda per al lloguer a Canàries 2023-2024 encara no està oberta. Però els interessats poden informar-se sobre els requisits i altra informació d'interès quan s'obrin les sol·licituds.

Cantàbria

L'últim Bo Lloguer Jove a Cantàbria es va poder sol·licitar des de l'1 de març fins al 15 de març. Per tant, aquest termini ja està tancat i els interessats només poden consultar els requisits per a futures convocatòries.

Castella i Lleó

El Govern de Castella i Lleó va publicar el març passat la resolució de les ajudes al lloguer per a joves. No obstant això, el departament d'habitatge encara no ha dit quan s'obrirà el proper termini. Els ajuts s'abonaran amb caràcter retroactiu a les sol·licituds presentades entre gener i setembre de 2022.

Castella-la Manxa

Aquest 2 de maig s'ha tancat el termini per a la presentació de sol·licituds del Bo Lloguer Jove de Castella-la Manxa, que es va obrir el setembre de 2022. Tanmateix, en les properes setmanes s'emetrà la resolució de les ajudes.

Catalunya

A Catalunya es va obrir el termini de sol·licituds del bo el 23 de març i es va tancar el 5 d'abril. No s'ha especificat quan es tornarà a obrir el proper termini, tot i que es pot consultar l'estat del tràmit a la seu del departament.

Foto d'una clau posada al pany.
Aquests ajuts estan pensats perquè els joves paguin el lloguer | Getty Images

Extremadura

Els ajuts al lloguer a Extremadura estan oberts des del 15 d'octubre del 2022 al 16 d'octubre del 2023. Aquest ajut finança el 50% del lloguer durant un màxim de 5 anys. D'aquesta manera, pots consultar el Bo Lloguer Jove a la seu electrònica.

Galícia

El termini per demanar el Bo Lloguer Jove a Galícia va finalitzar el 31 d'octubre del 2022, i estava previst que les ajudes es comencessin a abonar al febrer. De moment, el departament d'Habitatge no ha anunciat quan s'obrirà el proper termini.

La Rioja

La Rioja ha començat a pagar aquest mateix any els ajuts al lloguer de les sol·licituds presentades l'any passat. Tanmateix, si bé encara no s'ha obert el termini per a les pròximes sol·licituds, poden consultar-se els requisits.

Madrid

Des del 18 d'abril al 16 de maig es pot demanar aquesta ajuda a la Comunitat de Madrid. Mentrestant, pots consultar els requisits i condicions a la seu electrònica habilitada, així com les llistes dels anteriors beneficiaris.

Múrcia

Múrcia és una de les comunitats on encara no s'ha obert el termini per a la sol·licitud del proper Bo Lloguer Jove. De fet, encara està pendent l'abonament de l'anterior.

Navarra

Està obert el termini d'ajuts al lloguer jove a Navarra, amb uns requisits especials per a aquesta comunitat. Per sol·licitar els ajuts al lloguer cal accedir al portal d'habitatge de Navarra.

País Basc

Per la seva banda, el País Basc ofereix ajuts de 300 euros al mes als joves per independitzar-se. Així doncs, es poden consultar les condicions d'aquesta prestació i com la pot sol·licitar.