Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Una persona tecleja al mòbil, i al cercle, un mòbil rebent una trucada d'un desconegut

La funció oculta del telèfon que evita que puguin espiar-te o robar-te les dades

Els dispositius mòbils tenen integrat un codi que ens pot protegir d'amenaces i espionatges

Amb l'augment d'estafes i fraus per internet, és possible que us preocupeu per la seguretat del vostre telèfon mòbil. Els riscos de hackeigs, robatori de dades i diners o espionatge cada vegada són més alts, per la qual cosa la por dels usuaris està totalment justificada.

Hi ha aplicacions dissenyades per rastrejar possibles virus i augmentar la protecció del contingut del telèfon intel·ligent. No obstant això, el mateix telèfon compta amb un curiós truc per augmentar la privacitat i comprovar si algú està escoltant les nostres trucades.

El codi ##002# pot ser realment útil

Hi ha un codi molt senzill que té una finalitat molt interessant. Es tracta del codi ##002#, integrat tant a dispositius Android com a iOS. Marcant aquest conjunt de dígits a l'aplicació del telèfon i fent clic a la icona verda es desactivaran tots els desviaments de trucada del dispositiu, estiguessin o no activats.

Aquesta pràctica és molt útil per prevenir un dels mètodes d'espionatge més habituals. Els delinqüents tenen aquest mecanisme per controlar les comunicacions i trucades de les víctimes i poder escoltar totes les converses. Detectar un possible desviament no és fàcil, així que gràcies a aquest codi pots eliminar qualsevol amenaça.

Un cop tinguis el codi escrit al teclat i truquis, apareixerà una finestra amb tots els desviaments desactivats. El resultat apareixerà al cap de pocs segons. D'aquesta manera, el teu smartphone estarà protegit davant de qualsevol risc d'escoltes telefòniques.

A les imatges adjuntades aquí a baix pots veure tot el procés i els avisos que apareixen després de complir amb tots els passos.

Pantallada del teclat marcant el codi i el que apareix en trucar
Captura de pantalla del teclat marcant el codi i el que apareix en trucar | catalunyadiari.com

Mesures com aquesta són necessàries per evitar qualsevol risc. Abans de res, és important vigilar les pàgines des de les quals descarreguem aplicacions, i ser previngut en els llocs web que visitem. El codi ##002# és una manera simple i efectiva per assegurar que les trucades no estan sent desviades ni controlades.

La delinqüència a Internet és molt àmplia

Els espies i els cibercriminals han actualitzat el seu repertori de malifetes. La tecnologia avança i el mòbil s'ha convertit en una eina indispensable per a tots els àmbits de la vida. Però no tot és tan bonic, i la delinqüència a l'entorn digital té moltes variants.

Més enllà dels espionatges, les estafes a través d'SMS o correu electrònic són cada cop més freqüents. Extremar les mesures de seguretat i prevenció és gairebé obligatori al món actual.