Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´una persona pagant en un datàfon amb targeta, una altra d´una dona amb gest de preocupació i una imatge d´un moneder amb bitllets d´euros

Si has de pagar amb targeta, molt de compte amb l'última tècnica per robar-te

És un mètode que ve dels Estats Units i que destaca per la seva rapidesa, així com per la seva eficàcia

Han passat només unes setmanes des que les autoritats avisessin del perill de parar a llocs estratègics i apartats de l'AP-7 al tram que uneix Barcelona i França. Els robatoris aquí són habituals i ara també s'han traslladat al pagament amb targeta.

En aquest sentit, les forces de seguretat ja han avisat sobre un nou mètode de robatori cap als conductors. Inclou uns suposats bons samaritans advertint-los d'una punxada o avaria al vehicle. L'objectiu? Robar a l'interior del cotxe.

Aquesta nova estafa ve directe dels Estats Units

Però aquests mètodes no són els únics davant els quals cal estar atents quan anem al cotxe per evitar robatoris. Des dels Estats Units ha aterrat un nou tipus de mètode que ja s'ha convertit en habitual i que es pot estendre per Espanya molt aviat.

En aquest cas, els delinqüents s'encarreguen de copiar la ranura de pagament present als expenedors de la benzinera a través de datàfons falsos. Amb ells, poden emmagatzemar tota la informació que conté la targeta de crèdit de qui hagi de fer el pagament.

Muntatge d'un proveïment i un pagament amb targeta de crèdit
Els delinqüents roben les dades de la targeta als assortidors | España Diario TIPS

Gràcies a aquestes dades robades, els lladres poden fer totes les compres que desitgin amb la targeta. A més, cal destacar que, en aquest punt, el pitjor és que el propietari  pot no adonar-se de res durant molt de temps.

Un robatori professional i molt eficaç

Una de les coses que més criden l'atenció d'aquest nou mètode de robatori és que està molt ben fet, ja que el seu caràcter és professional. Per dur-lo a terme, els delinqüents usen les mateixes carcasses dels bancs als sortidors on robaran.

D'aquesta manera, els conductors gairebé no poden distingir si es tracta d'una real o falsa. L'únic que es pot fer és estirar-la. En el cas que et quedis amb ella a la mà, vol dir que forma part del robatori.

D'altra banda, aquest sistema també destaca per la rapidesa i l'eficàcia. Poden passar hores fins que el conductor s'adoni que li han robat les dades. Això fa que els delinqüents puguin fer servir tot aquest temps la targeta sense cap problema.