Una funcionària espanyola del PE, obligada a tancar Twitter per criticar Puigdemont i Comín

Poptcheva va assegurar que li havien «hackejat» el compte

Toni Comín i Carles Puigdemont amb l'acreditació provisional d'eurodiputats
Poptcheva va criticar als eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín   | CatalunyaDiari

Entre les exigències de les institucions europees n'hi ha una que obliga els seus funcionaris a ser neutrals quelcom que Eva Poptcheva, funcionària espanyola del Parlament Europeu, va passar per alt quan va publicar, a través de Twitter, una piulada en què criticava als eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín. Una acció que l'ha obligat a tancar el compte que tenia en aquesta xarxa social.

A la piulada, ara ja esborrada, Poptcheva deia: «Només per aclarir: ahir Puigdemont i Comín van entrar al PE per sol·licitar un passi provisional de la mà del grup ERC (els conservadors euroescèptics). I es van fer la foto amb la seva vicepresidenta. És el grup parlamentari de VOX al PE».

Rèpliques a la piulada

Com assessora de la secretaria general del Parlament, Poptcheva té prohibit realitzar aquesta mena de comentaris. Per la seva part, l'assessor de Junts per Catalunya (JxCat), Aleix Sarri, va voler replicar aquesta «falsa afirmació» tot assenyalant que Puigdemont i Comín «van entrar al Parlament Europeu com a eurodiputats acreditats per la institució». Seguidament va afegir «com a funcionària i assessoria de la secretaria general, no has de tenir neutralitat?».

Aquesta però no va ser l'única crítica que va rebre per la piulada i finalment es va veure obligada a esborrar el tuit i explicar que es tractava d'un error perquè, segons afirma, el seu compte va ser «hackejat» i es van enviar tuits que «òbviament no són meus». Tot seguit va demanar perdó i va esborrar la piulada assegurant que havia avisat a Twitter d'aquest fet. Finalment també va tancar i esborrar el seu compte. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari