Els passos a seguir si et toca un premi de la Loteria de Nadal

El 20 de març de 2020 és el darrer dia per poder cobrar els diners

Venedor de bitllets de Loteria de Nadal al carrer
Per poder cobrar un bitllet premiat en la Loteria de Nadal cal tenir en compte certs aspectes | CatalunyaDiari

La Loteria de Nadal és un dels moments més esperats de l'any. Gairebé tothom compra almenys un dècim esperant que li somrigui la sort i poder guanyar aquests diners que et canviïn la vida. La pregunta és: sabem com hem de cobrar un premi, si el guanyem?

Com la resta dels sortejos de les loteries estatals, existeix una data límit per poder obtenir els diners d'un bitllet premiat, concretament uns 3 mesos després del 22 de desembre. Concretament, totes aquelles persones afortunades tenen fins al 20 de març per obtenir els seus diners.

Com he de cobrar el dècim si...?

Un cop arribada aquesta data, el premi s'ha de considerar com incobrable. Tot i això, és possible que hagin passat coses o s'hagin donat situacions que poden provocar dubtes de com cobrar el premi, que et resolem a continuació:

1. És necessari tenir el dècim premiat original. No serveixen ni fotocòpies ni fotos amb el mòbil. Si es pot presentar un resguard d'aquest

2. Si s'ha tingut la mala sort que el bitllet ha acabat en uns pantalons que han passat per la rentadora, encara es pot recuperar. Cal anar a l'administració, omplir el formulari 'Sol·licitud de Pagament de Premis' i que l'Estat verifiqui que és autèntic abans de cobrar.

3. Es pot cobrar a través d'un xec o d'una transferència bancària. 

4. Si t'han robat el dècim, s'ha de presentar una denúncia a la comissaria més propera perquè s'iniciïn els tràmits per poder recuperar-lo.

5. Si el premi és inferior als 2.000 euros, et pots dirigir a qualsevol administració de loteries per cobrar els diners de manera immediata. 

6. Si t'han tocat més de 2.000 euros, en canvi, és obligatori anar a una oficina bancària

7. Si el bitllet està compartit amb més d'una persona, és necessari que s'identifiquin tots els amos del dècim premiat. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari