L'exfutbolista i entrenador Sergio Pina

El futbol espanyol diu adeu a Sergio Pina, mort amb tan sols 45 anys

L'exfutbolista del Reial Saragossa no va poder guanyar la seva lluita contra la ELA

Sergio Pina, exfutbolista del Reial Saragossa juvenil i entrenador a la Ciutat Esportiva i en equips com el Santa Isabel, Giner o Terol, ha mort als 45 anys. A Pina van diagnosticar-li ELA fa dos anys. Malauradament no ha pogut guanyar la batalla i ha mort a l'Hospital Miguel Servet després de diversos dies ingressat, segons va comunicar la Federació Aragonesa de Futbol.

El club aragonès i el futbol de la regió aragonesa li van retre un homenatge el passat mes d'abril. Un partit que va comptar amb la participació de diversos exjugadors de l'equip. Ratón, Ander Herrera, Miramón, Soro, Vallejo, Guti, Pombo o Roberto López van ser alguns dels exjugadors que van voler formar part de l'homenatge. 

A més, l'objectiu del partit era recaptar fons per poder lluitar contra l'ELA. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La seva vida va canviar quan van diagnosticar-li ELA

El nom de Sergio Pina és molt conegut a la ciutat de l'Ebre, ja que des de ben petit va destacar com a futbolista. Molts asseguren que era un davanter intel·ligent i veloç. És per això que l'equip aragonès el va fitxar en edat juvenil.

Pina va tenir una llarga trajectòria professional. Va treballar en diferents equips com a entrenador, on va deixar la seva empremta. Ara bé, tot va canviar fa dos anys, el 2019, quan després de diverses proves mèdiques van diagnosticar-li Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

El futbol saragossà va donar-li tot el seu afecte a través de les xarxes socials. També van fer-li arribar l'afecte al seu estadi de sempre, La Romareda.

En el coliseu aragonès, Pina va fer la sacada d'honor al Deportivo Aragón-Barbastre. A més, uns mesos després, va ser convidat a la trobada entre el primer equip i l'Espanyol de Barcelona. A aquest bonic i emotiu homenatge va assistir amb la seva dona Miriam i el club va regar-li una samarreta.

La FAF va emetre una nota informant sobre la defunció i dedicant-li unes paraules a Sergio Pina. «Sergio ha deixat una gran empremta en els clubs on ha treballat com a entrenador durant 14 temporades, des de l'any 2004».

«Balsas Picarral, Santa Isabel, Oliver, Giner i Teruel. Aconseguint diversos ascensos amb el Balsas i el Santa Isabel a categoria nacional», asseguren a Twitter. Óscar Fle, el president de la federació, exposar que «lamentem profundament la mort de Sergio. Volem transmetre de part de tota la junta directiva les nostres més sinceres condolences a la seva dona, Miriam, i a tota la seva família».

El Reial Saragossa plora la pèrdua de l'exfutbolista

Diversos clubs regionals han omplert les xarxes socials de missatges de condol. Al seu torn, el club aragonès ha emès un comunicat a la seva pàgina web.

«El Reial Saragossa vol transmetre el seu condol per la mort de l'exjugador del Reial Saragossa en categoria juvenil i reconegut tècnic del futbol aragonès Sergio Pina, que patia ELA». 

«El club expressa el seu sentit condol i s'uneix al dolor de la seva família i dels seus cercles més propers. I de forma molt especial a la seva esposa Miriam. Descansi en pau».

Aquest dilluns, 19 de juliol, tota Aragó plora la pèrdua d'un exfutbolista i entrenador exemplar i lluitador, com va ser Sergio Pina.