Alberto Rentero

El futbolista Alberto Rentero, de 25 anys, entre la vida i la mort: ajuda urgent

Està en coma en un hospital de Florida (Estats Units) després d'un greu accident de trànsit

Alberto Rentero, un jove futbolista madrileny de 25 anys, es troba entre la vida i la mort en un hospital de Florida. El jugador del planter de l'Atlètic de Madrid milita actualment a les files de la Nova Southeastern University. Aquest darrer diumenge va patir un accident de trànsit i està en coma.

El jove futbolista és a l'UCI d'un hospital estatunidenc i els seus familiars estan esperant la seva evolució. La principal preocupació ara és l'alt cost de l'ingrés hospitalari i el tractament. Cal recordar que als Estats Units tota la sanitat és privada i molt costosa.

Per fer front a les despeses, la família d'Alberto ha posat en marxa una recaptació de fons a través d'internet: necessiten recursos per finançar la despesa hospitalària i els viatges de la família. L'única prioritat dels pares ara és estar amb el seu fill i poder veure ben aviat la seva recuperació.

Un greu accident de trànsit

Alberto Rentero, jugador del planter de l'Atlètic de Madrid, s'ha vist involucrat en un accident de trànsit i la seva vida està en perill. El futbolista va patir una lesió cerebral traumàtica que el manté en coma en un hospital de Miami, als Estats Units, on resideix després d'haver fitxat per un club local.

Alberto havia jugat en altres equips madrilenys, com ara el San Sebastián de los Reyes i el Pinto, a més de l'Alabès. El jove es troba en coma i està atès pel personal mèdic, en espera de la seva evolució. De moment està estable, encara que les lesions són molt preocupants.

La dramàtica notícia no va trigar a arribar a Espanya i va omplir de consternació els equips on va militar. L'Atlètic de Madrid, sense anar més lluny, ha enviat un missatge d'ànim al jugador del seu planter i li desitgen que es recuperi aviat: un suport que ha transmès a la família de Rentero.

La seva família demana ajuda

L'entorn d'Alberto Rentero ha agraït totes aquestes mostres de suport en un dels moments més difícils de la seva vida. Estan vivint hores de molta angoixa davant de la incertesa de l'evolució del noi. En les darreres hores han fet una petició urgent i desesperada.

Muntatge d'Alberto Rentero i un mapa
Alberto Rentero lluita per la seva vida a Miami. | Catalunya Diari

Demanen ajuda per costejar les despeses mèdiques i logístiques davant la duresa que suposa tenir el seu fill ingressat a 7.000 quilòmetres. «Agrairíem enormement qui pogués donar a través de GoFundMe per ajudar Rentero i la seva família. Ell continua lluitant cada dia per sortir d'aquesta situació».

GoFundMe és una plataforma de  finançament col·lectiu per a tota mena de campanyes i projectes. En aquest cas, els diners anirien destinats a «l'estada a l'hospital i altres despeses de la família com ara vols, hotels i alimentació». Han demanat respecte a la privacitat de la família en moments tan durs.

Ja han recaptat 25.000 €

Segons el missatge, encara no coneixen les necessitats financeres del tractament a llarg termini: «A mesura que avanci la seva situació, continuarem actualitzant aquesta plataforma i l'objectiu de recaptació». De moment, han recaptat 25.000 € dels 40.000 € de l'objectiu inicial.

Alberto Rentero va estar a l'Atlètic B d'Óscar Fernández que es va proclamar campió de Tercera. El 2019 va abandonar el planter blanc-i-vermell per anar-se'n al San Sebastián de los Reyes i després, al Pinto. L'estiu passat va acceptar una oferta per jugar a la Nova Southeastern University i se'n va anar als Estats Units.

L'Atlètic de Madrid, a través del seu compte oficial, ha enviat «tota la nostra força» al futbolista. S'han succeït els missatges d'ànim d'excompanys seus, que li desitgen una recuperació ràpida. «Molta força, amic, continua lluitant i avançant, que ho aconseguiràs», escriu San Román.