Lucas Hernández en un camp de futbol

El futbolista Lucas Hernández ha d'ingressar a la presó

Està acusat de trencar una ordre d'allunyament després d'un incident de violència amb la seva dona

El jugador francès del Bayern de Munic, Lucas Hernández, haurà d'entrar a la presó de manera immediata. Així ho ha ordenat el Jutjat Penal número 32 de Madrid, que l'acusa de trencar una ordre d'allunyament. Els fets es remunten a l'època en què jugava a l'Atlètic de Madrid.

El 14 de setembre, la justícia espanyola va emetre una diligència mitjançant la qual se l'insta a ingressar voluntàriament a la presó: «Se cita el senyor Lucas François Bernard Hernández perquè comparegui en aquest jutjat el proper 19 d'octubre, a fi de ser requerit perquè en el termini de deu dies ingressi voluntàriament al centre penitenciari que esculli».

L'origen de la condemna

Tot neix dels fets ocorreguts el 3 de febrer de 2010, quan el llavors jugador de l'Atlètic de Madrid va cometre un delicte de maltractament cap a la seva dona. L'episodi de «maltractament en l'àmbit familiar» va tenir lloc al mig del carrer. Un jutjat el va condemnar a ell i a la seva esposa, Amelia de la Osa Lorente.

Tots dos van ser condemnats a 31 dies de feines comunitàries, i el jutge els va imposar una ordre d'allunyament. La parella no es podia veure ni comunicar-se per cap mitjà durant un període de sis mesos. No obstant això, van trencar l'ordre i van decidir anar-se'n de lluna de mel.

Quan van tornar a Espanya, el 9 de juny, van ser identificats a l'aeroport Adolfo Suárez de Madrid (Barajas) i Lucas Hernández va quedar arrestat. Va ser posat a disposició judicial al Jutjat de Violència sobre la Dona número 3 de Madrid i després va quedar en llibertat. A ella només la van identificar, ja que el jutjat no havia notificat l'ordre.

Un any de presó per a Lucas

La Fiscalia va sol·licitar un any de presó per al futbolista, ja que entenia que havia incomplert l'ordre d'allunyament. El Jutjat Penal número 35 de Madrid el va condemnar a un any. Els seus advocats van sol·licitar la suspensió de la pena o la substitució d'aquesta per feines comunitàries, però la demanda no va ser escoltada.

Lucas Hernández ja havia incomplert anteriorment els dies de feines comunitàries que va imposar la primera sentència. El jutge va al·legar la reincidència com a motiu per a decretar presó per a l'acusat. Ara, la justícia ha requerit que hi ingressi voluntàriament per a complir la pena.

Cal aclarir que Lucas Hernández no anirà a la presó per l'incident ocorregut el 2010, sinó per incomplir l'ordre d'un jutge. Per tant, en aquesta ocasió és l'administració de justícia espanyola qui va contra el futbolista. La seva dona ha sortit indemne del succés.

Pendent del recurs d'apel·lació

Mentrestant, la defensa del jugador ha presentat un recurs d'apel·lació que l'Audiència Provincial haurà d'avaluar i valorar. Mentre no s'accepta o es rebutja el recurs, Lucas s'ha de presentar a Madrid com a molt tard el 19 d'octubre. En un termini de deu dies haurà d'escollir el centre penitenciari on ingressarà.

El jugador haurà d'entrar a la presó sí o sí, ja que la decisió està presa. L'única manera que té de salvar-se'n és que l'Audiència Provincial accepti el recurs i determini que no ha d'entrar a la presó. També és possible que entri a la presó i sigui posat en llibertat al cap de pocs dies.

La llei espanyola diu que una persona que ha denegat una mesura alternativa a l'ingrés a presó, ha d'entrar a la presó. En cas que el recurs sigui acceptat, llavors pot sortir de la presó.