Xavi i Ronaldinho, estrelles del Barça amb una mala gestió econòmica

Davant el gran nombre d'ingressos que aporta el futbol professional, hi ha jugadors que no ho gestionen correctament i acaben arruïnats

Hi ha alguns jugadors del Barça que no han gestionat del tot bé la seva economia
Hi ha alguns jugadors del Barça que no han gestionat del tot bé la seva economia | Cedida

No és cap novetat escoltar noms de futbolistes que es troben en números més aviat negatius. El Barça i el Reial Madrid són els clubs espanyols que més paguen als seus jugadors i els dos tenen exemples d'estrelles que han perdut gran part dels seus ingressos en els darrers anys.

Uns sous impressionants, víctimes d'una mala gestió

El futbol professional és sinònim de grans quantitats d'ingressos. El salari mitjà d'un jugador de Primera Divisió en la Liga Santander és de quatre milions bruts. El diari francès 'L'Equipe' va publicar el passat febrer una llista amb els deu futbolistes millor pagats del món, entre els quals hi havia cinc jugadors de la lliga espanyola.

Al capdavant de la llista hi és Messi (amb 8,3 milions d'euros al mes), més del doble que qui el segueix, Cristiano Ronaldo (amb 4,7 milions) jugant actualment al Juventus. D'aquesta manera, no tots els jugadors saben com gestionar correctament el seu capital i poden acabar en una situació econòmica, si mes no, no tan còmoda.

Xavi i Ronaldinho, els casos més sonats del Barça

Xavi Hernández podríem dir que és el jugador més ovacionat i estimat dels últims anys de la història del club. Tal icona a can Barca i al futbol Espanyol va passar de ser una de les cares amb més capital de La Liga Santander a perdre diversos zeros en la seva compta bancària.

L'exjugador va invertir importants quantitats econòmiques en immobiliàries, complicant així la seva economia - la seva immobiliària Galileu 136 SL va perdre un 40% de vendes en dos anys. Tant és així que hi ha qui apunta que és una de les causes per les quals va abandonar el que sempre havia estat el seu club per marxar a Catar en els seus últims anys de carrera professional.

Parlant de la dècada passada una de les grans estrelles del Barça és Ronaldinho. El 2018 informava l'UOL, una empresa brasilera de continguts, productes i serveis web, que la Fiscalia brasilera va intervenir en els comptes de l'exjugador en tenir un deute de 2 milions d'euros per edificar en una zona protegida d'una ciutat de Brasil. La sorpresa ve en resultar que la seva conta bancària no tenia més de 24 reals, és a dir menys de sis euros.

Tot i ser-ne els més destacats no són els únics, l'exporter Víctor Valdés és un altre cas que reuneix les característiques de no saber gestionar la pròpia economia i és que la seva principal empresa, Rivial Inversiones SL, acumulava uns set milions d'euros en deutes.

No és sorpresa dins el món del futbol professional

Segons Fernando Giner, exjugador del València i president de l'AEDFI (Associació Espanyola de Futbolistes Internacionals) «està comprovat que dos jugadors de cada plantilla de Primera o Segona acaben arruïnats.» Tal com explicava al diari ABC. També afirma que és un procés comú on els primers anys no es nota però els números baixen, veus que has de treballar i vols enganxar-te d'alguna manera al mercat laboral però no és fàcil per algú de 45 anys que no té estudis.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari