Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carn envasada

Gairebé 130 persones, al carrer a Catalunya: l'empresa se'n va a Extremadura

Comissions Obreres denúncia una «deslocalització encoberta»

A punt de desaparèixer una fàbrica i per conseqüència gran part dels seus llocs de treball, d'una important empresa dedicada al sector alimentari. 

El 'Grup Costa Food', ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que preveu l'extinció de 126 dels 162 llocs de treball que l'empresa catalana 'Roler' té a la seva planta de Terrassa, a Barcelona.

És a dir, es planteja acomiadar a més de la meitat de la seva plantilla de treballadors de Terrassa. Fet que afectaria el 78% dels treballadors de la fàbrica que elabora carn picada envasada.

Tot això, segons ha explicat a manera de denúncia Comissions Obreres (CC.OO.) en un comunicat aquest dijous.

Grup Costa Food
El futur de la planta de Terrassa perilla. | ACN

«Deslocalització encoberta»

El sindicat assegura que l'ERO serveix per deslocalitzar la producció a la planta del 'Costa Food' a Extremadura i que «posa en risc el futur de la fàbrica» de Terrassa

'Costa Food' ha adduït causes econòmiques per presentar l'ERO, i Comissions Obreres ha assegurat que des de la compra de l'empresa, s'ha anat «traslladant la producció i maquinària cap a Extremadura», des que va comprar 'Roler' l'abril del 2021.

Així, Comissions Obreres considera que aquesta dràstica decisió, l'acomiadament del gran nombre de treballadors de l'empresa, posa en risc l'activitat d'aquesta.

126 famílies en risc

'Roler', l'orgien de la qual es remunta a la dècada dels anys 70, va ser comprada l'any passat pel 'Grup Cosa amb seu a Fraga, a Osca. Empresa que va esdevenir amb el naixement de 'Piensos Costa' l'any 1966.

La companyia, dedicada a l'elaboració i producció de productes càrnics frescos, treballa amb tota mena de supermercats i grans superfícies amb la finalitat de vendre els seus productes.

Ara, els sindicats denuncien que el grup aragonès està «seguint una estratègia empresarial que ara posa en risc el futur de 126 famílies». 

Per això, Comissions Obreres exigeix a les direccions de 'Costa Food' i de 'Roler' la retirada de l'expedient i que s'asseguin a negociar un pla de futur per a la factoria vallesana que garanteixi la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball.