Sanitari fent una prova PCR a una persona

Pugen a gairebé 50 les persones mortes després de posar-se la vacuna de la grip

La vacunació antigripal està en el punt de mira a Àsia

Les autoritats de Singapur han anunciat el cessament de l'ús de diverses vacunes contra la grip estacional. El motiu de la decisió és la mort de gairebé 50 persones després de posar-se la citada vacuna.

Amb l'hivern a la volta de la cantonada, són moltes les persones que opten per posar-se la vacuna contra la grip estacional. I aquest any, que la Covid-19 segueix campant per tot arreu, el nombre de gent que vol vacunar-se ha augmentat encara més.

Però a Àsia, lluny de ser una campanya sanitària sense grans altercats, ja són 48 persones les que han mort a conseqüència de la vacunació antigripal, dada que ha fet saltar les alarmes.

Les vacunes, en el punt de mira

Dijous passat, Corea del Sud informava d'almenys 32 morts a causa de la vacuna. Dissabte aquesta xifra va augmentar fins a arribar a les 48 víctimes, de les quals com a mínim 22 formaven part d'una campanya de vacunació gratuïta per a adolescents i persones de la tercera edat.

Encara que a Singapur, fins a la data, no s'ha notificat cap mort lligada a aquest motiu, el Ministeri de Salut i l'Autoritat de Ciències de la Salut de país han pres mesures. En un comunicat públic, es detalla la paralització de l'ús de SKYCellflu Quadrivalent i VaxigripTetra per prevenir.

Singapur es converteix així en un dels primers països a aturar l'ús d'aquestes vacunes, encara que no es descarta que se segueixin usant dues altres vacunes per fer front a aquesta temporada, segons l'agència 'Reuters'.

Per la seva banda, les autoritats sanitàries de Corea de Sud continuen investigant el procés de les vacunes i intenten aclarir si el motiu de les morts està relacionat amb aquests fàrmacs. De moment, les autoritats sud-coreanes han refusat suspendre la campanya de vacunació contra la grip, segons la mateixa agència. Argumenten que, a dia d'avui, no s'ha trobat una relació directa de les morts amb els fàrmacs que conté la vacuna.

L'Agència de Control de les Malalties i la Prevenció de Corea, KDCA, ha assegurat que la vacuna no conté cap tòxic encobert i que, almenys set de les nou persones investigades, patien patologies prèvies.