Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una taula amb panellets i castanyes

Compte amb els refredats aquesta Castanyada: guerra entre l’estiuet i la tardor cada dia

Cada cop farà més bonança de dia, però les nits seguiran sent fresques o fredes a molts punts

Imatge d'una taula amb panellets i castanyes
La Castanyada d'enguany també tornarà a ser més càlida del que tocaria per les dates | Arxiu

Després de l'últim front atlàntic  amb molt d'aire fred  associat al seu darrere que ens va creuar aquest passat dilluns, 26 d'octubre, i ha provocat una forta baixada de les temperatures, sembla que, aquest fred, durarà poc. Aquest darrer canvi de temps va ser el darrer dels pròxims dies i és que l'anticicló  sembla que es vol imposar d'una forma clara per aquest pròxim cap de setmana de la Castanyada d'enguany, del 30 d'octubre i l'1 de novembre

Al llarg dels pròxims dies, tindrem el temps més tranquil i assolellat  des de finals d'agost i és que des de llavors que no teníem la presència d'un anticicló tan  ferm com el que tindrem, tants dies. Aquest fet  implicarà que les temperatures  es recuperin notablement, assolint fins i tot valors per sobre del que tocaria per l'època. Als punts més càlids de l'interior de Catalunya podrien fregar o superar els  25ºC de cara al cap de setmana de la Castanyada, però tanmateix, les nits  seguirà fent fresca  o fred  en alguns punts interiors. En definitiva, ens menjarem les castanyes  amb jerseis i jaquetes de la nit del 31, però de dia podrem anar. Inclús, amb màniga curta. Ras i curt, tindrem un temps  de molts refredats.

Bonança diürna, però no ens fiem

Divendres  serà una jornada encara amb un matí força fresc a la costa i fred  a l'interior. La majoria de mínimes es mouran entre els 10ºC  i els 15ºC  a la costa, mentre que del prelitoral cap a l'interior, es mouran entre els 5ºC  i els 10ºC. A les valls del Pirineu hi podrien tornar les glaçades, però a l'alta muntanya, a causa de la  inversió tèrmica  provocada per l'anticicló, ja no hi glaçarà. Aquests valors, sembla que es mantindran també durant la nit  i matinada de dissabte  i, en el cas de diumenge, podrien pujar lleugerament.

Durant el dia els termòmetres no pararan de pujar i cada dia farà més bonança, divendres  ja se superaran els 20ºC  pràcticament arreu, però és que dissabte  i diumenge  es podrien fregar o superar lleugerament els 25ºC  al pla de Lleida, a les valls del Pirineu i Prepirineu i a molts indrets de les Terres de l'Ebre. 'Caloreta' al migdia en molts punts de l'interior. En canvi, a la costa sembla que hi haurà marinades  i això faria frenar el termòmetre  al voltant dels 20ºC  a 22ºC.

Restes de núvols, però cada cop amb més sol

Quant a l'estat del cel, tot sembla indicar que fins divendres  aniran passant bandes de núvols alts  i prims. És probable que també es formin alguns bancs de núvols baixos  matinals o boires de cara al cap de setmana, però es dissiparien ràpidament amb el pas de les hores.

Paral.lelament, és possible que apareguin les primeres boires  matinals a la plana de Vic, Lleida o altiplà central, i fins i tot, zones del prelitoral, però en la majoria de casos, no seran persistents i s'esvairan al llarg dels matins. Tret d'això, tant dissabte com diumenge  seran dies esplèndids, pràcticament sense núvols enlloc, tret de les boires  matinals i per gaudir a l'aire lliure, esperant que la pandèmia no ens ho impedeixi de nou.