La planta de Pastas Gallo a Esparreguera, en una imatge d'arxiu

Gallo amplia la seva producció a Esparreguera amb una nova gamma de pasta de llegums

La companyia inverteix 100.000 euros per fer créixer la producció sense gluten a la planta del Baix Llobregat fins a les 2.300 tones

La planta del Grup Gallo a Esparreguera (Baix Llobregat) ampliarà la seva producció amb l'adjudicació de la nova gamma de pasta de llegums de la marca, 'Gallo Nature 100% Llegums'. Això permetrà a la planta ampliar en 300 tones anuals la seva producció, superant així les 2.300 tones. Les instal·lacions de Gallo a Esparreguera estan especialitzades en les varietats Sense Gluten des del 2015 i l'adjudicació de la nova gamma de pasta de llegums consolida la seva especialització.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

És per això que Gallo ha fet una inversió de 100.000 euros a la planta per adaptar-la a la producció i permetre aquestes noves gammes. La nova gamma de productes s'emmarca en l'estratègia de Gallo de desenvolupar categories d'alimentació saludable per esdevenir líder en un àmbit en creixement i amb fort valor social i donar resposta als nous hàbits alimentaris i necessitats nutricionals.

En aquest sentit, la gamma sense gluten ja compta amb 21 referències a les quals se n'afegiran quatre de noves fetes a base de llentia vermella, cigró i pèsol.

La plantilla no s'ampliarà

L'ampliació de l'activitat productiva a Esparreguera forma part del pla industrial de Gallo, que preveu la producció per especialitats en les diverses plantes que té. En aquest context, es redefiniran els rols de les seves quatre fàbriques. A Esparreguera, Gallo ha fet inversions de 100.000 euros per posar en marxa els processos de producció i les instal·lacions perquè la plantilla, de 15 persones, pugui assumir el creixement d'especialitats sense gluten.

Ara com ara, la companyia no preveu que hi hagi noves contractacions, tot i l'increment de producció. En aquest sentit, cal recordar que l'any 2012, Gallo va iniciar un procés per tancar la planta d'Esparreguera, que llavors tenia una seixantena de treballadors, tot i que finalment va optar per reconduir-la cap al producte sense gluten amb una quinzena de persones en plantilla.

Mentrestant, la planta de Granollers, que fins ara feia pasta seca, se centrarà en producte fresc, i la producció de la pasta seca es traslladarà a Andalusia. Recentment, empresa i sindicats van arribar a un acord per evitar el trasllat forçós dels 37 treballadors de Granollers afectats per aquest canvi, que seran recol·locats en altres instal·lacions del grup a Catalunya.