Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Mànega de benzina en un cotxe i cercle groc amb bitllets d'euro

La benzinera que et regala diners per posar gasolina si portes oli de cuina utilitzat

Hi ha més de 450 estacions de servei a Espanya que ofereixen descomptes en el proveïment a canvi del lliurament d'oli

Tot i que la societat cada vegada està més conscienciada amb el reciclatge, encara hi ha molt camí per recórrer. No només pels ciutadans, sinó també per les empreses, ja que podrien impulsar noves estratègies per aprofitar els residus de manera més eficient.

Per sort, una benzinera ha llançat una campanya molt interessant adreçada a la producció d'energies renovables i protecció del medi ambient. És una iniciativa que s'emmarca en un model conegut com a economia circular. Busca allargar la vida útil dels productes, reutilitzar components i donar una segona vida a tots els recursos.

I Repsol ha decidit contribuir al desenvolupament i la implementació d'aquest sistema. És possible que tinguis dubtes sobre què fer amb tot l'oli que has fet servir. Doncs la petroliera té una gran solució.

Repsol recull oli de cuina utilitzat a canvi de descomptes en carburants

Aquesta iniciativa vol arreplegar l'oli de cuina usat pels ciutadans per produir combustibles renovables. Per cada litre d'oli reciclat, els usuaris obtenen 30 cèntims de descompte que s'acumulen al saldo Waylet. Això permet tenir descomptes a l'hora de posar benzina, així que pots omplir el dipòsit per un preu més baix.

Tot i això, aquesta possibilitat només està disponible en algunes parts d'Espanya, de moment. Per ara, aquesta promoció afecta més de 450 estacions de servei repartides a la Comunitat de Madrid, Galícia i Castella-la Manxa. La benzinera assegura que amb un litre d'oli de cuina es fabriquen 0,9 litres de combustible renovable.

Muntatge amb una estació de servei de Repsol i el logo de la seva aplicació Waylett
Repsol permet acumular 30 cèntims a Waylet | Europa Press

Condicions per lliurar l'oli

Repsol exigeix complir unes instruccions. L'oli de cuina fet servir s'ha de lliurar en ampolles de plàstic transparent de fins a 5 litres i estar tancades amb un tap. Les estacions s'encarreguen d'enviar l'oli recol·lectat a les refineries, on es transforma en combustible renovable amb zero emissions netes.

Aquesta benzina es pot obtenir en alguns punts concrets. Repsol assegura que hi ha 46 estacions a Espanya amb aquesta opció, però ja hi ha benzineres on tot el subministrament és 100% renovable. A Galícia hi ha l'estació de Coirós, i a Madrid, n'hi ha un total de 3: Hipòdrom, Arturo Soria i Herrera Oria.

Tot i això, Repsol preveu superar les 600 estacions de servei amb combustible renovable el 2024.