IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Venen gel desinfectant pel coronavirus pel doble del preu anunciat

El Consell Oficial de Farmacèutics diu que Sanitat els ha comunicat que només és d’aplicació en nou fabricants

Una persona treient sabó de mans d'un pot
El gel hidroalcohòlic s'està venent al doble del preu que s'havia anunciat. | Catalunya Diari

El dia que entra en vigor el preu màxim de venda de gels hidroalcohòlics algunes farmàcies l’estan venent a més del doble de l’establert. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicava ahir que s’establia com a preu màxim de fins a 150 ml el preu de 0,021 euros. És a dir, que per 120 ml el cost hauria de ser de 2,52 euros però aquest divendres en una farmàcia de Madrid el venien a 6,50 euros.

Contradicció aparent entre el BOE i el preu d'avui en algunes farmàcies

Com hem dit, doncs, el BOE va publicar aquest dijous el preu màxim de venda de gels i solucions hidroalcohòliques. El butlletí oficial establia que l’ordre era d’aplicació es d’aquest divendres i fixava en 0,021 euros els gels de fins a 150 ml; en 0,018 euros els d’entre 150 ml i els 300 ml i en 0,015 els de 300 fins a 1.000 ml. El dia que entra en vigor la mesura, però, algunes farmàcies continuen venen aquest producte per sobre del preu establert. Aquest divendres un gel de 120 ml costava 6,50 euros en una farmàcia de Madrid quan, segons l’ordre, hauria de valdre un màxim 2,52 euros.

El Consell General de Col·legis Farmacèutics assegura que van demanar un aclariment al Ministeri de Sanitat per saber en quines condicions s’havia de fer la venda i que Sanitat —com han informat en una circular— els ha comunicat que aquesta mesura només afecta a nou fabricants autoritzats per produir aquest tipus de gels de manera temporal per part de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. En concret, Coty S.A.S París; Industrial Farmacéutica Cantabria S.A; L’Oréal Espanya S.A, Mixer & Pack S.L; Beiersdorf; Antonio Puig S.A; FAES Farma S.A; Taller Áuria SCCL i el Grupo Juste.

Per tant, la resta de fabricants podrien seguir-lo comercialitzant al preu que creguin i les farmacèutiques posar-lo a la venda en les condicions que ho feien fins ara. Pel que fa a les mascaretes quirúrgiques, des del Consell asseguren que el preu fixat en 0,96 euros es d’aplicació per a tothom.


Comentaris

envia el comentari