La Generalitat aprova l'estudi per unir els tramvies de la Diagonal de Barcelona

Està previst que el projecte s'executi en dues fases: de Glòries fins a Verdaguer i de Verdaguer a la Plaça Francesc Macià

L'ATM fa quasi un mes que va aprovar la connexió desl tranvies per l'avinguda Diagonal
L'ATM fa quasi un mes que va aprovar la connexió dels tramvies per l'avinguda Diagonal | Twitter (@TRAM_Barcelona)

L'Autoritat Metropolitana del Transport va acordar el passat 22 de maig l'aprovació definitiva de l'estudi informatiu per connectar el Trambaix i el Trambesòs i la creació d'un grup de treball entre la mateixa ATM i l'Ajuntament de Barcelona, segons publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Està previst que el projecte s'executi en dues fases, concretament de Glòries fins a Verdaguer i de Verdaguer a la Plaça Francesc Macià.

El passat 25 de gener, el ple de l'Ajuntament de Barcelona, en una de les darreres sessions del mandat, va aprovar la connexió amb els vots a favor de BComú, ERC, PSC, CUP i els regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé. Entre d'altres, l'acord instava l'ATM a establir un «calendari vinculant per a la implementació del model de gestió pública de la xarxa».

Esperant la votació vinculant

La segona tinent d'alcaldia i responsable de l'àrea de Mobilitat, Janet sanz, ha assegurat a través de les xarxes socials que és una molt bona notícia que la connexió del tramvia de la Diagonal segueixi avançant i ha assenyalat que «aquest mandat ha de ser el del tramvia».

Segons recull 'TOTBarcelona', per conèixer els resultats de la votació realment vinculant s'haurà d'esperar fins al pròxim mandant, quan el ple hagi de valorar un conveni entre l'ATM i l'Ajuntament barceloní. En aquest s'especificarà com es finançarà l'obra, el seu calendari, qui la gestionarà i com es repartiran els beneficis que generi la inversió pública fins al venciment de les concessions el 2032.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari