El delegat del Govern a la Generalitat, David Alquézar.

La Generalitat descarta definitivament el Logis Penedès i referma l'aposta per Idiada 2

El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, afirma que el projecte de la companyia multinacional és «estratègic» pel territori i el país

El Govern de la Generalitat aposta pel creixement de l'empresa Idiada als terrenys en els quals estava projectat el Logis Penedès. El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, s'ha mostrat taxatiu aquest dimarts 15 de febrer en una trobada amb els mitjans celebrada a Vilafranca. 

Per Alquézar, el projecte de la companyia multinacional ubicada a Santa Oliva és «estratègic» pel territori i per tot el país. Per això ha assegurat que des del Govern català aposten perquè el seu necessari creixement es desenvolupi on es preveia fer el Logis. «Hem de deixar de banda el projecte d'un polígon logístic», ha asseverat el delegat de la Generalitat.

Next Generation i renovació de la concessió

Aquesta és la primera vegada que des de la Generalitat es mostren tan clars en la dicotomia oberta entre Logis o Idiada 2. Alquézar ha recordat que es prepara una candidatura als fons Next Generation per rebre fons per desenvolupar el vehicle autònom a Applus Idiada. A més a més, el 2023 acaba la concessió de les actuals instal·lacions a l'empresa, que s'hauran de renovar.

El Govern ja treballa en la nova concessió i es mostra també sensible a les demandes de creixement que fa temps que expressa l'empresa. «Idiada ha de créixer als terrenys on anava el Logis Penedès», ha conclòs Alquézar.

Pel que fa al projecte per fer un polígon logístic entre Banyeres, Sant Jaume i l'Arboç, aquest feia més de quinze anys que estava sobre la taula. Però tenia l'oposició de bona part del territori i alguns ajuntaments. Fa uns anys es va plantejar l'alternativa de fer una «Idiada 2» en aquest espai, una opció ben vista per consistoris com el de Banyeres.

Desplegament dels primers serveis territorials

En la trobada amb els mitjans, Alquézar també ha exposat els treballs que ha fet la delegació penedesenca ens els seus primers sis mesos. Alquézar ha avançat que les pròximes setmanes es donaran a conèixer les seus dels quatre primers serveis territorials que es desplegaran. S'ubicaran a les quatre capitals de comarca, el Vendrell, Vilafranca, Vilanova i Igualada.

El delegat també ha apuntat que aquest mateix 2022 caldria fer l'aprovació inicial del Pla Territorial del Penedès (PTP), que fa temps que s'elabora. Tot i això, ha apuntat que la vegueria «ha d'avançar com a territori» en paral·lel a l'elaboració del pla. «No podem estar parats i hem de deixar enrere el pessimisme», ha remarcat. 

Instal·lacions interiors d'Idiada a Santa Oliva.
Idiada és la principal empresa del Baix Penedès. | Applus Idiada