El conseller Jaume Giró, visitant les instal·lacions d'Idiada.

La Generalitat situa Idiada com a ferm candidat als fons europeus Next Generation

S'ha elaborat un projecte per desplegar el vehicle autònom

El projecte per desenvolupar el vehicle autònom que impulsa Applus Idiada és un ferm candidat a rebre els fons europeus Next Generation. Així ho va assegurar el conseller d'Economia de la Generalitat, Jaume Giró, en una visita recent a les instal·lacions de l'empresa a Santa Oliva.

Aquest projecte per desenvolupar el vehicle autònom ha estat pre seleccionat junt amb altres 26 propostes catalanes per rebre els fons. Sota el nom de 'Mobilitat del futur: connectada, intel·ligent i autònoma', el projecte també vol impulsar la connectivitat de la mobilitat i reduir les emissions contaminants.

Referents de la mobilitat del futur

El Govern ha quantificat en 1.237,4 milions d'euros aquest projecte, dels quals se'n necessiten 317,3 milions per al primer any. Sense entrar al detall, el conseller i l'empresa destaquen que el projecte ha d'integrar diferents iniciatives relacionades amb la mobilitat del futur. La idea és proveir l'automoció de diferents serveis, de manera que Catalunya sigui el pol de referència en aquesta matèria.

Giró defensa que les instal·lacions d'Idiada al Baix Penedès tenen la capacitat per desplegar aquesta proposta. Des d'Idiada ja van apuntar fa tres anys en una entrevista a aquest diari que el desplegament del vehicle autònom era el gran repte de futur. Per això calia ampliar les actuals instal·lacions, amb el projecte d'Idiada 2 als terrenys del Logis.

Aquest projecte se suma a altres del territori que també opten a obtenir el finançament europeu per a la reactivació econòmica. Un d'ells és l'ampliació i modernització de l'Hospital del Vendrell.