Pla curt d'una tècnica de Càritas Girona treballant

S'avança la convocatòria: La Generalitat subvenciona amb 54 MEUR les entitats socials

El termini per demanar les subvencions comença aquest dijous i s'allargarà fins al 26 d'abril

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha obert aquest dijous la convocatòria ordinària de subvencions 2021-2022 per a projectes i activitats que porten a terme les entitats en l'àmbit de les polítiques socials (COSPE). La dotació per a les diverses línies que inclou la convocatòria és de 54 milions d'euros; 35,5 per a projectes a executar durant el 2021 i la resta, 18,5 MEUR, per a 2022. Enguany, a petició de les entitats que hi opten, la convocatòria s'ha avançat cinc mesos.

En aquest sentit, poden beneficiar-se de les subvencions entitats sense ànim de lucre que desenvolupin projectes en àmbits com l'atenció a la infància i l'adolescència, atenció a la immigració, lluita contra la violència masclista, sensellarisme o gent gran, entre altres. Les entitats podran sol·licitar la subvenció en un formulari únic que englobarà tots els projectes, des d'aquest mateix dijous i fins al 26 d'abril.

En concret, la convocatòria inclou 19 línies de tots els àmbits socials d'actuació del Departament. La línia amb un pressupost més alt és la de suport a serveis socials (14,9 MEUR), seguit del suport a l'educació en el lleure (8,7 MEUR) i programes de caràcter comunitari, de promoció del voluntariat i enfortiment de l'associacionisme, i de promoció i reconeixement del poble gitano (6,8 MEUR).

Simplificació del procés

Una novetat d'enguany és la simplificació de la justificació de la subvenció. En aquest sentit, la convocatòria preveu que les subvencions inferiors als 40.000 euros es puguin justificar amb plans de verificació, que inclouran el seguiment de l'activitat o del servei subvencionat. Les que siguin d'un import superior sí que s'hauran de justificar amb un informe d'auditoria. En aquest sentit, la despesa de l'informe també serà subvencionable.

Una altra de les novetats d'enguany és que les entitats disposaran de guies perquè els projectes presentats estiguin alineats amb els objectius que es volen assolir en cadascuna de les línies i ajudar també a millorar-ne la presentació.