La Generalitat oferirà ajudes de més de 5.000 euros per adquirir cotxes elèctrics

vehicle elèctric
La Generalitat oferirà ajudes de més de 5.000 euros per adquirir cotxes elèctrics | CatalunyaDiari.cat

Arriben les ajudes per comprar cotxes elèctrics. Aquest dimarts, 21 de maig, la Generalitat dona el tret de sortida a aquesta nova iniciativa, i ficarà a l'abast de tots els catalans subvencions de 5.500 euros per l'adquisició de cotxes, de 750 euros per a motocicletes i, finalment, d'entre 6.000 i 15.000 euros per a la compra de furgonetes i camions d'aquesta classe. La mesura s'engloba dins el programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible, més conegut com a pla MOVES, i la totalitat dels ajuts es podrà consultar, a partir de dilluns, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Els incentius tardaran més a esgotar-se

Amb tot, per tal de poder gaudir d'aquestes subvencions, és necessari complir una sèrie de requisits i contrapartides. Per exemple caldrà lliurar, a canvi, un vehicle de combustió que serà desballestat, el qual haurà de tenir més de 10 anys i ha d'haver estat —com a mínim— els 12 últims mesos a nom de la persona que tingui previst comprar el nou vehicle.

Per aquest motiu, es preveu que els incentius no s'esgotin a un ritme tan frenètic com en les anteriors ocasions, les quals van durar, tal com ha fet patent una comercial del sector i recull el mitjà '324', «entre 24 i 48 hores».

Les subvencions seran gestionades per la Generalitat

cotxes
Es preveu que els incentius no s'esgotin a un ritme tan frenètic com en les anteriors ocasions | CatalunyaDiari.cat

L'aprovació del pla va anar a càrrec de l'executiu espanyol, si bé en aquesta ocasió el gestiona la Generalitat, gràcies a una sentència del Tribunal Constitucional que va dictaminar que així havia de ser.

Per tal de poder sol·licitar els ajuts, els usuaris podran fer-ho a través d'Internet o bé personant-se a l'Oficina de Tràmits. Cal destacar, però, que l'ajudat ja no el tramita el concessionari de cotxes, sinó el mateix comprador.

En aquest sentit, des del Govern català recomanen accedir al web de l'ICAEN, que és on està recollida tota la informació. A més, el programa també inclou ajudats per facilitar la instal·lació de punts de recàrrega per a particulars, així com per a promocionar sistemes de préstec de bicicletes elèctriques i plans de transport a la feina.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari