La Generalitat preveu donar una ajuda de 2.000 euros als autònoms

La partida pressupostària serà de 20 milions d'euros

Pla obert de l'interior del restaurant BOnum No Rules de Lleida, mentre el seu cap de sala prepara una taula
La mesura preveu beneficiar uns 10.000 treballadors per compte propi  | LleidaDiari.cat

El Govern de la Generalitat aprovarà aquest dimarts una ajuda de 2.000 euros per als treballadors autònoms. Segons ha avançat el diari 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ACN, el Departament de Treball destinarà una partida pressupostària de 20 milions d'euros i la mesura preveu beneficiar uns 10.000 treballadors per compte propi, un dels sectors més perjudicats per les restriccions i la crisi de la Covid-19.

Es reedita així el subsidi que es va posar en marxa al març –en la primera onada de la pandèmia- però amb més pressupost (llavors la partida de Treball va ser de 7,5 MEUR) i amb un pagament únic de 2.000 euros per a tots els autònoms (llavors la quantia era variable i d'un màxim de 2.000 euros en funció de la caiguda dels ingressos que pogués acreditar l'autònom).

A finals d'abril, més de 6.500 autònoms havien sol·licitat l'ajut –que anava dels 100 als 2.000 euros- i finalment es va concedir la prestació a uns 8.800 treballadors per compte propi. El Govern ha explicat aquesta nova ajuda –que s'anunciarà previsiblement demà després de la reunió del Consell Executiu- en el marc de la reunió del Consell del Treball Autònom de Catalunya amb els agents socials.

Amb aquest programa, el volum d'ajudes posades en marxa pel departament de Treball per aquest col·lectiu s'eleva a més de 62,6 milions d'euros l'any 2020. És una dotació econòmica formada per diferents programes d'ajudes, formació i assessorament. Per tot plegat, el departament dirigit per Chakir El Homrani preveu que totes mesures puguin beneficiar unes 44.000 persones

 

Els requisits per rebre l'ajuda

Els requisits per a l'ajuda de 2.000 euros són tenir domicili fiscal a Catalunya, una base imposable de l'IRPF de 35.000 euros o menys i un rendiment net de l'activitat en els tres primers trimestres de l'any de menys de 13.125 euros. En aquesta ocasió l'ajuda és compatible amb altres prestacions o subsidis públics, a diferència del març, i és de format de pagament únic.

Està previst que aquest dimarts s'especifiqui la data a partir de la qual els autònoms podran demanar l'ajut de 2.000 euros i quan s'efectuaria aquest pagament als beneficiaris. Cal recordar que la mesura arriba després del tancament de bars i restaurants a Catalunya i que molts dels propietaris són autònoms. També ajudarà als sectors de l'oci i l'esport.


Comentaris

envia el comentari