La Generalitat salva de nou a Vallter 2000 de la bancarrota

FGC cobrirà la majoria d'una nova injecció de capital de més de 7,7 milions d'euros
Estació d'esquí Vallter 2000, a la província de Girona | Vallter 2000

 

La Generalitat torna a salvar a Vallter 2000 de la fallida. L'estació d'esquí Vallter 2000 rebrà diners de la Generalitat que evitaran portar-la a un concurs de creditors. Segons informa 'Crónica Global', abans de l'inici de la temporada alta, l'estació rebrà la injecció de 7,74 milions d'euros.

 

L'empresa Vallter SA emetrà noves accions per aquest import màxim, xifra que inclourà els 5,9 milions fins a 2021 d'inversió, mitjançant títols de 0,06 euros de valor nominal. La societat té dos accionistes. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Salvador Serra SA, que posseeixen el 75,7% i el 23,8%, respectivament. 

 

 

Abans del reforç dels fons propis, Vallter SA realitzarà una reducció de la seva capital social de gairebé 2,94 milions d'euros. S'amortitzarà el valor nominal de les accions fins a deixar-les a un preu de 0,41 euros a 0,06 euros. En els últims cinc anys, el grup ha acumulat pèrdues que els han obligat a iniciar l''operació acordió' actual per recompondre la situació patrimonial.

 

Rescat rere rescat

L'empresa està en números vermells des de 2013. Any rere any, Vallter 2000 tanca els seus comptes amb despeses superiors als seus ingressos, cosa que ja constituiria una situació de fallida tècnica per a l'estació d'esquí i de muntanya situada a Setcases (Girona) que la Generalitat remeiarà amb càrrec al seu pressupost. Donat el desquadrament, els socis es veuen forçats de forma recurrent a realitzar aportacions en forma d'ampliació de capital.

 

 

No és la primera vegada que el Govern català salva de la fallida a Vallter 2000. L'any 2014, FGC va aprovar una injecció de 3,4 milions, després que el 2012 n'aportés 2,4. Va ser llavors quan l'empresa pública va prendre el control majoritari de la companyia. Ara, el Govern garanteix la seva viabilitat durant els pròxims 17 anys.

 

També et pot interessar...