whatsapp

La genial novetat de WhatsApp que molts demanaven i que adoraràs des del primer dia

Si temies per la teva privacitat, WhatsApp s'està encarregant de solucionar-ho

No fa tants anys semblava impossible que les persones poguessin disposar d'aparells electrònics que els facilitessin la vida. Tot i això, aquesta percepció va passar a un segon pla quan van arribar els primers avenços tecnològics. I el millor de tot és que per a la nostra sorpresa molts encara continuen en constant evolució.

La nova actualització que presentarà WhatsApp

Tots estem d'acord que, després de l'arribada de les xarxes socials, el nostre món i la nostra intimitat han canviat completament. El que abans semblava una àrdua tasca quan volies buscar o saber d'algú, a hores d'ara només demana teclejar el seu nom i cognoms a qualsevol cercador.

Amb aquest senzill pas és més fàcil trobar la persona que busques i acabar en el seu perfil. No obstant això, el que al principi va semblar un gran avenç per a la societat ara és un fet més que qüestionable per part de moltes persones.

L'aplicació Whatsapp instal·lada en un telèfon mòbil
Aquests últims anys s'ha generat una controvèrsia entre els seus avenços i la seva privacitat | EP

I és que aquesta percepció d'interconnexió els uns amb els altres ha anat més enllà, i el que al seu dia semblava una gran revolució ara s'ha convertit en una preocupació més. Per aquesta raó, el mateix Mark Zuckerberg, el CEO de Meta, ha decidit traslladar un missatge tranquil·litzador per a tots els usuaris de les seves aplicacions.

«Seguirem creant noves maneres de protegir els teus missatges i de mantenir-los tan privats i segurs com les converses cara a cara», assegurava en relació amb les últimes novetats. Sense anar més lluny, una de les més recents i desitjades sembla que sortirà aviat.

Es tracta ni més ni menys que de l'opció d'abandonar un grup de WhatsApp sense que la resta de membres ho puguin saber. Recordem que fins ara aquesta opció no estava disponible, i que el seu recent anunci ha anat molt bé per a molts.

Sortir dels grups serà més senzill que mai

Aquesta nova actualització serà un punt i a part per a molts grups de WhatsApp. Fins avui no hi havia manera de passar desapercebut quan abandonaves un grup. Tot i això, ara sembla que serà molt més senzill, ja que només l'administrador del grup ho podrà veure.

Això no obstant, aquest escenari no estarà present en totes les situacions. Així doncs, en aquells casos on hi hagi grups i tots els seus membres siguin administradors, lamentablement qualsevol persona que marxi seguirà deixant l'empremta que ha 'sortit del grup'. De tota manera, només hauràs de consultar al costat de participants del grup per veure qui realment veuria la teva sortida.

Altres actualitzacions que també s'estan estudiant per a WhatsApp

Però, per a sorpresa de molts, sembla que aquesta no serà l'única actualització que presentarà WhatsApp. Si semblava poc poder sortir d'un grup i no deixar-ne ni rastre, ara també serà possible desactivar l'estat d''en línia'.

Aquesta actualització també està estretament vinculada amb la privacitat de les persones. D'aquesta manera, encara que s'estigui utilitzant l'aplicació, es podrà escollir si volem ser vists o no pels altres. Gràcies a aquesta mesura, les persones podran amagar si realment es troben fent ús de l'aplicació, una possibilitat que molts anhelen.

Per si no n'hi hagués prou, també hi ha una tercera novetat sobre això. Es tractaria de poder bloquejar les captures de pantalles. Però, alerta, perquè això només serviria per delimitar que els missatges que només poden ser llegits un cop puguin ser capturats per una foto.

Tot i que la companyia ha reconegut que encara està en fase de prova, no ha volgut descartar la possibilitat que en un futur no gaire llunyà també s'inclogui aquesta opció a l'aplicació.