Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup de mariachis, a les portes de la seu de JxCAT

Un grup mariatxis es presenta a la seu de Junts per cantar 'La Cucaracha'

Asseguren que no saben qui els ho ha demanat

Surrealista, però cert. La guerra fratricida entre Junts i ERC suma un nou (i còmic) capítol. I és que en plena pugna pel devenir del Govern de la Generalitat algú ha decidit contractar un grup de mariatxis perquè toquéssin davant la seu de Junts per Catalunya

I —oh, sorpresa—, el tema que els hi han demanat que interpretéssin és un clàssic d'aquells amb segones lectures: 'La Cucaracha'. 

En un vídeo enregistrat pel periodista de Rac1, Adrià Santasusagna, un dels mariatxis explica que els han demanat que interpretéssin la mítica cançó. «No sé qui ens ho ha demanat. Ens han contractat per telèfon. Ens han demanat 'La Cucaracha'...», diu un dels mariachis que és a la porta de la seu de Junts a Barcelona

Una guerra fratricida amb un final obert 

I és que després del cessament de Puigneró, els consellers de Junts han posat el seu càrrec a disposició del partit, que a l'executiva d'aquest matí debat si marxa del Govern. 

Així ho ha explicat el secretari general de JxCat, Jordi Turull, en una entrevista a Rac 1. També ha deixat clar que la decisió final la prendrà la militància. «Amb la decisió d'ahir ens sentim bastant expulsats del Govern», ha afegit després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi destituït el vicepresident, Jordi Puigneró. 

Segons ha explicat Turull, el vicepresident coneixia que hi havia la possibilitat que Junts plantegés una qüestió de confiança en el debat de política general, però que no sabia si s'havia pres la decisió de dir-ho.

Illa, en contra

D'altra banda, el president del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha avançat que el seu grup votarà en contra la proposta de resolució del PPC que demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que se sotmeti a una qüestió de confiança. 

Es tracta d'una proposta que es votarà demà divendres en el marc del debat de política general. Segons ha explicat Illa en una entrevista a 'Catalunya Ràdio', votaran en contra per «respecte institucional» i ha recordat que és una facultat que només té el president de la Generalitat

Tot i que Junts ha posat sobre la taula la petició d'una qüestió de confiança si Aragonès no dona «concrecions i compromisos» sobre el compliment del pacte de Govern, Junts no ha presentat cap proposta de resolució en aquest sentit.