Primer pla de Gerard Piqué.

Gerard Piqué la torna 'a liar' i deixa Laporta sense paraules

Aquesta vegada hauria pogut perjudicar el Barça

Gerard Piqué és una de les persones més influents dins del Barça. Encara que no ho vulgui, la seva figura sempre és al punt de mira.

Les declaracions i actuacions que fa sempre acaben transcendint a l'equip. Siguin bones o dolentes, és inevitable que acabin fent ressò al vestidor.

Gerard Piqué va parlar més del compte

Ara, una conversa entre Piqué i un jugador del Barça ha sortit a la llum i ha afectat el futur de l'equip. 

Segons el mitjà 'Sport', Piqué va parlar amb un defensa central que podia arribar aviat.

Gerard va coincidir amb Matthijs de Ligt en unes vacances al Carib. Van tenir una conversa distesa en què van acabar arribant a tocar el tema del Barça. Cal recordar que aquesta conversa va ser l'estiu del 2019.

Matthijs de Ligt acabava de signar la seva millor temporada fins ara amb el seu company Frenkie de Jong. Així mateix, Frenkie va arribar al Barça. Sembla que Gerard Piqué va desaconsellar en persona Ligt perquè arribés a l'entitat catalana.

Els motius van ser que Gerard Piqué i Lenglet estaven previstos com a titulars del Barça. Semblava que havien de ser la parella de centrals titular durant molts anys i això treia minuts al neerlandès. Mai no va estar tan equivocat.

Hauria ajudat més jugadors de la plantilla

El Barça necessitaria ara mateix Matthijs de Ligt més que qualsevol jugador. Aportaria la solidesa defensiva que no té.

A banda de ser un central amb garanties, és un gran aliat amb Frenkie de Jong. Potser la baixada de rendiment de la qual s'està aixecant mai no l'hauria tingut el 21 del Barça. La seva sortida de pilota i associació amb Frenkie van ser fonamentals per a aquell Ajax del 2019.

Ara, el Barça compta amb Araujo, que malgrat la seva qualitat, no és de l'estil del Barça i de Piqué. Sembla que el capità cada cop és més reaci a fer alguns esforços i s'aconsegueix guanyar l'esquena dels jugadors amb més facilitat que fa uns anys.

Laporta ha de cercar més solucions. No pot competir amb altres clubs per endur-se Matthijs de Ligt, ja que costa més de 70 milions d'euros. Una quantitat impensable per al Barça actual.

El Barça s'haurà de fixar en altres centrals

El president ha d'aspirar a centrals que acaben contracte. Ja ho va fer amb Eric García l'estiu de 2021 i tornarà a repetir-ho enguany. Haurà de substituir Gerard Piqué, que es retirarà d'aquí a dos anys segons els càlculs.

Per arribar-hi, hi ha dos favorits. El principal és el central del Chelsea, Andreas Christensen.

Andreas Christensen amb el Chelsea.
Andreas Christensen voldria ser el líder d'un equip. | Europa Press 

És molt de l'estil que demana Xavi. Té una gran sortida de pilota, és alt, té físic i pot jugar en línia de cinc defenses o de quatre. Té experiència a la Champions League i sempre ha estat un bon jugador a la Premier League.

L'altre jugador que podria arribar és Alessio Romagnoli. La bona relació de Laporta amb Mino Raiola podria fer que el central arribés lliure. Els dos centrals arriben en un bon moment de la seva carrera i encara han de jugar els seus millors partits.

Christensen arribaria amb 26 anys al Barça i Romagnoli amb 28. Edats perfectes per a un Barça que necessita una mica més d'experiència al camp. Experiència sense excedir-se en edat.

Gerard Piqué, com sempre, polèmic

Piqué a la seva faceta més polèmica ha frustrat els plans del Barça. Per sort de vegades, es pren la justícia per la mà i amb bona imatge a l'entitat.

De totes maneres, Laporta s'està estirant els pèls amb aquella conversa. Si l'equip hagués agafat ara, tindria un problema menys. La recerca de defenses està sent un autèntic maldecap per al Barça.