Muntatge Shakira i Piqué

Gerard Piqué i Shakira reben un cop inesperat de molts milions d'euros

Gerard Piqué i la seva parella estan destrossats en assabentar-se de la mala notícia

Gerard Piqué està destrossat pel que li ha passat a la seva parella. Tant el jugador del Barça com l'artista colombiana no travessen una bona època, ja que aquest dijous ha sortit publicada una notícia que els ha de preocupar molt.

Gerard Piqué no pot creure les últimes notícies. Parlem d'un assumpte judicial del qual la parella els costarà tirar endavant. I és que l'Audiència de Barcelona ha avalat la decisió del jutge instructor d'enviar la cantant a judici.

La colombiana està acusada de defraudar 14,5 milions d'euros a Hisenda simulant no viure a Espanya i amagant ingressos a paradisos fiscals.

Gerard Piqué, consternat després de rebre avui la mala notícia

El tribunal rebutja el recurs de la cantant contra la decisió del titular del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Esplugues de Llobregat (Barcelona).

Primer pla de Gerard Piqué.
La parella de Piqué ha tornat a ser protagonista per un assumpte judicial | Europa Press

Així les coses, aquest verifica que hi ha moltes proves per jutjar la parella del jugador del Barça. Ho considera així després de la querella que la Fiscalia de Barcelona va presentar contra ella per sis delictes contra la hisenda pública.

La parella de Gerard Piqué ha rebut la notícia fora d'aquesta ciutat, ja que es troba gaudint del Festival de Cannes. Pel que fa a això, cal destacar que ella ja ha pagat els 14,5 milions que l'Agència Tributària l'obligava a pagar, més tres en interessos. I tot per un suposat frau fiscal comès entre els anys 2012 i 2014.

La dona de Piqué s'enfronta a una pena de presó per defraudar 14,5 milions

Això sí, que ja hagi pagat el deute no evita que la colombiana hagi de passar pels tribunals. La fiscal calcula que aquesta va haver de tributar 12,3 milions a l'Agència Tributària per l'IRPF dels exercicis 2012, 2013 i 2014. A més, prop de 2,2 milions seria la suma que hauria d'haver pagat a l'Agència Tributària de Catalunya pel patrimoni dels anys esmentats.

Shakira a un concert
La colombiana podria anar a la presó | GTRES

El procés penal ve d'una querella de la Fiscalia, que l'acusa de sis delictes contra la Hisenda pública. El jutge va afirmar que la cantant hauria deixat de tributar a Espanya durant tres anys «malgrat tenir l'obligació de fer-ho per tenir aquí la seva residència fiscal».

A més a més, l'assessor fiscal de la cantant també podria anar a judici. Ho faria per col·laborar presumptament a l'entramat societari «erigit per eludir el pagament d'obligacions tributàries», tant de l'IRPF com sobre el patrimoni.

Segons el magistrat, «els querellats van fer servir una sèrie de societats, fent que fossin aquestes les que figuressin com a titulars de les rendes i el patrimoni» de la cantant colombiana. Així, «aquesta només apareixeria a l'últim terme i en societats radicades en territoris considerats com a paradisos fiscals».

Els advocats de la parella de Gerard Piqué reaccionen després de la mala notícia

Els representants de l'artista van afirmar que «ella continuarà defensant la seva innocència, com ha fet fins ara, a través de la presentació d'arguments jurídics de pes. Amb proves contrastables i informes pericials de professionals de l'àmbit tributari».

Imatge de Piqué.
Gerard Piqué rep el cop més gran dels últims temps | Europa Press

Els advocats de l'artista han explicat aquest matí que «la seva conducta en matèria tributària sempre ha estat irreprotxable. Ha estat així a tots els països on ha tributat, i ha confiat i seguit fidelment el criteri dels millors especialistes i experts assessors».

«També cal recordar que no hi ha cap deute amb la Hisenda espanyola. Doncs va procedir al pagament de les quantitats tan aviat com va conèixer l'import que segons l'Agència Tributària havia d'abonar», s'han defensat.