Imatge de l'interior d'un restaurant

El Gremi de Restauració de Barcelona exigeix la dimissió de Vergés pel pla de desescalada: «És incompetent»

Roger Pallarols assegura que el pla de desescalada «és una proposta de fireta, no es pot reactivar el sector amb condicions de mínims»

El Gremi de Restauració de Barcelona ha exigit aquest dimarts la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés, després que s'hagi fet públic un nou esborrany de desescalada que preveu una obertura del 30% de la restauració entre les sis del matí i les cinc de la tarda —tot i que modificacions de darrera hora d'ahir situen ara l'horari fins a les nou de la nit i sense límit d'aforament en terrasses. «És una proposta de fireta, no es pot reactivar el sector amb condicions de mínims. Sota l'aparença d'obrir es manté un tancament encobert que arruïna encara més les empreses», ha afirmat el director del Gremi, Roger Pallarols, en declaracions al programa 'Planta Baixa' de TV3.

Segons Pallarols, Vergés està «clarament superada per la situació» i és «incompetent». «Tothom toca de peus a terra menys la consellera», ha afegit. «Faria bé de presentar la dimissió i deixar pas a persones que tinguin més capacitat per gestionar la doble crisi, econòmica i sanitària», ha dit Roger Pallarols, que ha criticat que s'hagi filtrat de nou un «globus sonda» als mitjans que no s'ha consensuat amb el sector.

El director del Gremi ha defensat la proposta dels restauradors, que inclou una desescalada en tres fases, i que ha assegurat que «ha fet seva» la conselleria d'Empresa dirigida per Ramon Tremosa. Pallarols ha demanat a Salut «responsabilitat per rectificar de manera immediata i, com ha fet el conseller d'Empresa, pactar amb el sector una solució viable».

Els restauradors volen reobrir portes a partir d'aquest divendres

El sector de la restauració s'ha tornat a reunir aquest dimarts per reclamar la reobertura dels establiments el 20 de novembre i ha proposat una desescalada en tres fases. En un acte unitari celebrat a la Llotja de Mar —amb el suport del Consell General de Cambres de Catalunya—, el sector ha advertit que els deutes «ofeguen» les famílies i ha reclamat al Govern que estigui «a l'altura».

«La Generalitat no ha demostrat tenir la sensibilitat necessària per entendre la desesperació dels empresaris i treballadors del sector», ha criticat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, en la lectura d'un manifest consensuat amb el sector. Així mateix, els representants de la restauració han reclamat ajudes que compensin les pèrdues derivades del tancament dels establiments i la condonació dels impostos, tant estatals com municipals.