Fotografia de l'interior d'un gimnàs

Els gimnasos podran obrir amb un aforament màxim del 30% a partir de dilluns

El Procicat anunciarà les mesures que s'aplicaran a Catalunya la setmana que ve avui al migdia

El Govern anunciarà aquest dijous una petita reobertura a Catalunya, però mantenint el gros de les restriccions contra la pandèmia de Covid-19. El primer que hem sabut és que el confinament passarà a l'àmbit comarcal, una reclamació que els pobles petits de Catalunya feia setmanes que demanaven. A banda, els bars i restaurants guanyen una hora més de servei a taula, concretament als matins podran servir fins a les 10.30 hores, i els dinars fins a les 16.30 hores. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Però és que a més a més, el Procicat anunciarà, segons 'El Periódico', una altra gran notícia, i és que els gimnasos podran reobrir les portes amb una limitació de l'aforament del 30%. Amb tot, els centres comercials romandran tancats, i també es mantindria el tancament dels negocis no essencials els caps de setmana. 

Tot això, cal recordar que es tracta de filtracions, i que les mesures que s'aplicaran a partir de dilluns seran anunciades en les pròximes hores. Per tant, hi pot haver canvis d'última hora.

Demanen considerar l’esport com un «servei essencial»

Per la seva banda, i aprofitant l'inici de la campanya electoral a Catalunya, el Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya (COPLEFC) ha fet arribar als partits un seguit de reclamacions per fer de Catalunya «un país esportiu».

D'aquesta manera, l'entitat ha presentat un total de tretze peticions en defensa del sector esportiu, proposant a les formacions que les incorporin als seus programes electorals de cara als comicis del 14-F. Entre les més destacades hi ha la necessitat de declarar l'esport com un «servei essencial». Un fet que segons el president de la COPLEFC, Pere Manuel, els hauria estalviat «molts maldecaps» en un any marcat per la pandèmia del coronavirus.

Una altra de les peticions té a veure amb l'existència de la Conselleria de l'Esport i l'Activitat Física com a òrgan polític amb veu «d'igual a igual» davant la resta de departaments del Govern. Des del col·legi, consideren que es tracta d'un organisme «absolutament necessari» per tenir «un interlocutor del màxim nivell i responsabilitat».