El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, anunciant noves restriccions

Catalunya guanya una hora d'esmorzars i dinars, i passa al confinament comarcal

Salut va avançar dimecres que hi hauria un petit relaxament en les restriccions, però el gros de les mesures es mantindria

Aquest dijous el Govern de la Generalitat anunciarà quines restriccions s'aplicaran a Catalunya a partir del pròxim dilluns, 8 de febrer. Ara bé, segons ha avançat aquest matí a primera hora RAC 1, hi ha importants canvis. En concret, el Procicat ampliarà una hora més tant els dinars com, segurament, els esmorzars.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Nous horaris i menys restriccions en general a Catalunya

És a dir, al matí estarà permès romandre a les taules dels locals des de les 7.30 hores fins a les 10.30 (i no les 9.30 com fins ara), i des de les 13.00 hores fins a les 16.30 (no fins a les 15.30 com fins ara).

Una hora extra que en els últims dies diverses veus han reclamat a les autoritats. Alhora, el confinament municipal, que s'aplica des de fa aproximadament un mes a Catalunya, passarà a ser comarcal. De totes maneres, serà al voltant del migdia quan s'anunciaran oficialment les noves mesures. 

Per altra banda, els gimnasos també podran tornar a obrir en aquesta nova tanda de mesures restrictives i s’espera que ho puguin fer al 30% de la seva capacitat.

Argimon ja va avançar que les mesures serien «petites obertures»

Josep Maria Argimon ja va avançar aquest dimecres que les mesures de Salut Pública suposarien un avançament respecte a les anteriors restriccions. Així, ja va plantejar-se que el canvi sobre les restriccions no seria de gran magnitud ni suposarien una desescalada ràpida: «Seran unes mesures de continuïtat però amb petites obertures; perquè n’hi ha d’haver, perquè tots sabem la situació en què estem tots plegats», va afirmar el secretari de Salut Pública.

Tot i això, les mesures arriben poc després que es detecti el primer cas de la soca sud-africana a Catalunya. Aquesta nova variant, asseguren els experts, és la que més preocupa de les noves versions que s’estan descobrint.

Al voltant de les 11.30h, moment en el qual està planejada la reunió, se sabran definitivament les noves mesures que s’imposaran a Catalunya a partir del pròxim 8 de febrer.