Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona amb mascareta i jaqueta groga

Catalunya mantindrà el gros de les restriccions amb «petites obertures»

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha indicat que les mesures que anunciaran demà seran «de continuïtat»
La consellera de Salut, Alba Vergés, a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona amb mascareta i jaqueta groga
Salut avança que hi haurà «petites obertures», però la majoria de restriccions es mantindran | Europa Press

«Petites obertures», així ha definit aquest matí en roda de premsa el secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, les mesures que el departament anunciarà en les pròximes hores. En aquest sentit, Argimon ha recordat que estem en una situació encara força complicada, i que les restriccions que començaran a aplicar-se a partir de dilluns, amb tot, seran «de continuïtat».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

D'aquesta manera, el secretari de Salut Pública ha abaixat l'expectació sobre un important relaxament de les restriccions, com han demanat diverses veus en les últimes hores, una setmana abans de les eleccions catalanes. Tot i això, l'expert no ha volgut anar més enllà, i ha demanat esperar que el Procicat anunciï totes les novetats demà dijous al migdia. 

La soca sud-africana arriba a Catalunya

De la mateixa manera, ha estat el mateix Josep Maria Argimon qui també ha confirmat que la variant sud-africana del coronavirus ja és a Catalunya. Tot i que diversos experts ja han determinat que les noves soques presenten una tassa de contagi més alta, Salut considera que les restriccions poden esperar una mica més abans de ser imposades.

La soca sud-africana, per la seva banda, ha estat identificada a Barcelona i asseguren que la persona contagiada no té ni ha tingut cap relació amb Sud-àfrica. Així, Salut Pública també ha determinat que la soca del Regne Unit «ja s’ha detectat a tot el territori català», amb especial incidència a l’àrea metropolitana de Barcelona, on arriba al 10%. Tot i això, és la soca britànica la que continua preocupant els experts, ja que el catedràtic de Microbiologia de la Universitat de Barcelona i director del Grup de Virus Entèrics, Albert Bosch, assegura que aquesta nova soca acabarà sobreposant-se a l’actual.

En aquest pensament també concorda Josep Maria Argimon, qui afirma allò que altres experts també s’han atrevit a vaticinar: «La soca britànica és més contagiosa, però no és més greu, i això és important recalcar-ho. L'estem monitorant de forma aleatòria per conèixer com actua», ha insistit Argimon.