Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Gerard Piqué.

Així es va gestar l'adeu sorpresa de Gerard Piqué: una conversa i un gir inesperat

Gerard Piqué va anunciar ahir que penjava les botes de manera imminent

El passat 3 de novembre va marcar un abans i un després a la vida de Gerard Piqué. I és que, d'un dia per l'altre, el jugador va anunciar la seva retirada del món del futbol, cosa que ha deixat tots els seus seguidors de pedra. Ara, el que tothom es pregunta és: què el va portar a prendre una decisió tan sobtada?

Com bé se sap, Gerard Piqué ha estat immiscit en diverses polèmiques últimament. Per si no n'hi  havia prou amb la seva separació de Shakira, al llarg del temps també s'han generat moltes crítiques respecte al seu salari com a jugador del Barça. En efecte, Piqué era un dels jugadors que més cobrava del club i això feia que el club hagués de reservar una gran quantitat de diners per al jugador. En definitiva, els tallava les ales.

El punt d'inflexió que el va portar a prendre aquesta decisió, però, no ha estat altre que l'últim partit que va jugar contra l'Inter fa unes setmanes. La seva intervenció en aquest partit va ser pèssima i arran d'això les crítiques se li van fer insuportables. Per això, des d'aquesta mateixa institució es van escampar moltes crítiques que giraven al voltant del futbolista.

Gerard Piqué va tirar pel dret

Després d'aquest nefast partit, Piqué va comunicar a Laporta, el president del club, personalment que estava pensant a abandonar el Barça. Segons ell, era la millor decisió que podia prendre, tenint en compte que cada cop hi havia més malestar al club.

Com a resposta, Laporta ho va entendre i va permetre la seva dimissió. Això sí, va acordar amb ell que faria una roda de premsa on ho anunciaria públicament, ja que aquest és el procediment habitual que segueixen els futbolistes quan es retiren d'un equip. D'aquesta manera, Piqué es podria acomiadar dels seus d'una manera digna. 

Tot i haver quedat entesos d'aquesta manera, Piqué va decidir desobeir el president del club . Així, ahir, 3 de novembre, Piqué va publicar un tuit acompanyat d'un vídeo on anunciava la seva retirada a tots els culers. El tuit en qüestió feia així: «Culers, us he de dir una cosa».

Aquesta publicació no havia estat planejada per ningú del club. Per aquest motiu, ha deixat els seus caps totalment bocabadats, especialment Joan Laporta, que ja havia establert amb ell quin era el procediment a seguir. Així, es pot afirmar que Piqué ha marxat deixant el Barça en una situació bastant compromesa, tenint en compte que ni ha avisat ni és freqüent que un jugador es retiri abans que acabi la temporada.

Quant al seu contracte, val a dir que ha renunciat a una bona part del que en un principi havia de cobrar. De fet, dels dos anys de més que li va donar Bartomeu, l'expresident, només cobrarà el que li correspon per aquest període de temps en què ha estat jugant. Això implica un estalvi d'uns 50 milions d'euros per al club.