Girona, la ciutat espanyola més cara per treure's el carnet de conduir

Amb un preu mitjà de 1.087 €, és el més alt d'un estudi realitzat per l'OCU a 33 ciutats

Les autoescoles gironines són les més cares de l'Estat | Cedida

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha realitzat un estudi per comprovar on és més car treure's el carnet de conduir i Girona ha destacat com la ciutat de l'Estat on surt per un preu més alt. Aquell que es vol examinar mitjançant una autoescola gironina s'han de gastar una mitjana de 1.087 euros, si es treu el carnet en 15 hores, més de 601 només amb la matrícula. 

Per aconseguir aquestes dades han fet visites anònimes a 394 autoescoles de 33 ciutats espanyoles. En el preu total, s'han sumat algunes despeses com les lasses teòriques, classes pràctiques, taxes, despeses de gestió i material d'ensenyament. A més, s'han estudiat altres aspectes com la durada de les classes o el temps que s'ha d'esperar anar a examen.     

L'estudi conclou que de mitjana el cost de matrícula a les diferents ciutats se situa en uns 200 euros, però que un establiment gironí arriba a sol·licitar més de 870 euros per apuntar-se. També es publiquen dades de Barcelona, on de mitjana, aconseguir el carnet amb 15 classes pràctiques surt per 859 euros. 

Les classes pràctiques, també entre les més cares 

La ciutat catalana es troba també per sobre de la mitjana pel que fa als preus de les classes pràctiques. Mentre a les autoescoles espanyoles es paga uns 26,6 euros per cada classe d'entre 45 i 50 minuts, a Girona el preu és de 31,59. 

Un establiment de Girona té també l'honor de ser el més car de tota la llista. Així un alumne podria pagar 1.297 euros en una autoescola gironina mentre que a la més barata, situada a La Corunya, només val 306 euros, quatre vegades menys. 

També et pot interessar...


Comentaris
Maria Luisa
Hola, en Terrassa hay autoescuelas donde cada practica de una hora cuesta 40€, una vergüenza, porque te hacen hacer unas 40 horas porque no sea que tengas un accidente por no estar preparado , una estupenda escusa para llenarde los bolsillos . Saludos

envia el comentari