Una cambrera atenent una taula amb dos comensals en un restaurant de Girona

Girona no cobrarà les taxes als bars i restaurants afectats per la segona onada

El consistori calcula que uns 630 establiments de la ciutat es beneficiaran de la mesura, que afecta al període comprés entre el 16 d'octubre i el 31 de desembre

L'Ajuntament de Girona no cobrarà la taxa de terrasses i la d'escombraries a aquells bars i restaurants que es van veure afectats pel tancament i les mesures restrictives durant el quart trimestre del 2020. En concret, el consistori deixarà d'ingressar els diners corresponents a aquests dos conceptes en el període que va del 16 d'octubre al 31 de desembre. En total, el consistori calcula que seran uns 630 negocis els que no hauran de fer front a aquesta despesa durant els dos mesos i mig fixats pel govern municipal de la capital gironina.

L'objectiu de la mesura, segons han explicat els responsables municipals, és «pal·liar» els efectes econòmics derivats de la pandèmia en negocis obligats a tancar o que van patir restriccions d'obertura en la segona onada de la pandèmia de coronavirus.

Durant el segon trimestre fins a 4.000 establiments també es van beneficiar d'una mesura similar

Una mesura similar, amb la mateixa reducció, es va aplicar durant la primera onada de contagis de la Covid-19, durant el segon trimestre del 2020 beneficiant-se uns 4.000 establiments de diversos sectors econòmics. Com en aquella ocasió, aquest descompte en l'import anual de les taxes es farà de manera automàtica per part de l'Ajuntament de Girona, de manera que els negocis afectats no hauran de fer cap tràmit ni iniciar cap mena de procediment administratiu per beneficiar-se'n.

En aquest sentit, tant la reducció de l'import de les taxes d'escombraries com la de terrasses s'aplicarà per a la totalitat del període comprès entre el 16 d'octubre i el 31 de desembre del 2020, en el qual els establiments van haver de tancar, totalment o en franges horàries, per reduir el risc de contagi de la pandèmia.