Imatge d'arxiu d'un supermercat de la companyia GM Food

El supermercat que triomfa a Catalunya: vuit nous establiments aquest 2021

GM Food, l'antiga Miquel Alimentació, espera posar en marxa un centenar d'establiments a tot l'Estat

GM Food ha obert set supermercats a la demarcació de Barcelona i un a la de Girona durant el primer trimestre de l'any. En total, la companyia n'ha obert 20 a tot l'Estat i preveu posar en marxa un centenar d'establiments durant el 2021. De les 20 obertures, 12 corresponen a SUMA, dels quals dos a Catalunya, i les altres vuit a la marca Pròxim, de les quals sis a Catalunya. L'expansió de GM Food ha permès crear 77 llocs de treball i la incorporació de 3.240 metres quadrats destinats a la venda.

Seguint el pla de creixement que la companyia està implementant per a les seves marques SUMA i Proxim, durant el primer trimestre GM Food ha establert un acord amb la cadena de supermercats Tu Super, amb seu a Granada, per a convertir-se en el seu proveïdor principal. Així mateix tancat un acord amb  Grup Soledad, empresa de distribució i comercialització de pneumàtics, per a instal·lar els seus supermercats SUMA en les gasolineres i tallers que el grup empresarial té repartits per la geografia espanyola.

A Catalunya, la companyia GM Food —antiga Miquel Alimentació— té 1.200 treballadors que pertanyen a 24 centres cash&carry, dues plataformes logístiques, vuit benzineres GMOil i 477 supermercats sota les marques de SUMA, Proxim i Spar, detallistes i distribuïdors locals.

L'empresa podria canviar de mans pròximament

GM Food Iberica, amb una facturació de 1.161 milions d'euros i una plantilla mitjana de 2.400 empleats, és propietat de la multinacional xinesa Bright Food —que la va comprar el 2015—, tot i que pròximament podria canviar de mans. Segons va publicar la passada setmana el diari 'La Vanguardia', la multinacional suïssa Coop va arribar a un acord per comprar GM Food per 230 milions d'euros.

La signatura oficial de l'operació, segons el citat mitjà, es podria fer durant la primera quinzena de maig, a l'espera que es resolguin una sèrie de formalitats contractuals i reguladores. Amb aquesta compra, la suïssa Coop entraria per primera vegada al mercat espanyol i avançaria en la seva estratègia d'expansió internacional.