Gonzalo Bernardos intervenint al programa de La Sexta Noche

Les paraules de Gonzalo Bernardos que portaran cua: 'Ningú s'ho mereix'

L'economista distingeix entre dos tipus d'empresaris i no està d'acord que alguns guanyin tants diners

L'economista Gonzalo Bernardos ha tornat a manifestar la seva opinió arran d'unes declaracions fetes per la ministra de Treball, Yolanda Díaz. La vicepresidenta del Gobierno pensa que cal obrir debat davant les desorbitades remuneracions que reben molts empresaris.

Un comentari que l'economista Gonzalo Bernardos no ha trigat a respondre en una declaració al programa Más Vale Tarde de la Sexta. El professor de la UB creu que s'han de diferenciar entre dos tipus d'empresaris abans de parlar de salaris.

D'una banda, hi ha qui "inverteix uns diners i corre un risc" i en segon lloc el "directiu d'un consell d'administració que ve de bona família".

En el primer dels supòsits, Gonzalo Bernardo ha posat com a exemple els empresaris, Amancio Ortega i Juan Roig. A més, s'hi ha manifestat a favor si es tracta de grans propietaris que generen llocs de treball.

En segon lloc creu que hi ha els que mai no han tingut bones idees i estan al capdavant d'una empresa. Ho fan perquè s'han criat en bones famílies, han anat a les millors universitats i a més tenen contactes per desenvolupar el projecte.

"Molts d'aquests empresaris guanyen 2, 4 i 9 milions d'euros", ha explicat Gonzalo Bernardos. Una quantitat dinerària en què no està d'acord. El catedràtic pensa que en els salaris s'hauria de parlar de mínims i màxims, per la qual cosa ningú no hauria de cobrar més de 500 mil euros, perquè ningú no s'ho mereix.

Un empresari respon a Yolanda Díaz

A la firma d'acord d'SMI entre Gobierno i sindicats, Díaz ha aprofitat la seva intervenció per parlar de la bretxa salarial. La ministra creu que és necessari un debat sobre els desorbitats salaris que reben molts empresaris.

I és que la pujada de l'SMI està creant aquest debat. Tant que s'han extrapolat a altres rangs salarials, però de manera invertida. Una reflexió que ja va manifestar a les jornades del sindicat UGT sobre el futur de l'ocupació.

Parlar d'una redistribució justa és parlar dels salaris que perceben els "més necessitats" davant dels "elevadíssims salaris" que perceben els dirigents empresarials, ha explicat.

Un missatge que a més de crear polèmica no ha trigat a respondre un empresari a la xarxa social X (abans twitter). L'usuari respon de manera molt crítica a la vicepresidenta. "L'empresa és meva i la vaig fundar jo amb molt d'esforç, sacrifici i risc".

L'usuari reitera a més que segons guanya cotitza i ni "he demanat ni rebut cap subvenció de l'Estat espanyol".