Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de Gonzalo Bernardos amb cara seriosa, una casa damunt una calculadora de fons i unes claus amb un clauer d'una casa

No passis pel banc: la recomanació de Gonzalo Bernardos si busques hipoteca

Gonzalo Bernardos dona les claus per aconseguir un préstec hipotecari amb les millors condicions

L'obtenció d'una hipoteca amb les millors condicions ens portarà possiblement a recórrer uns quants bancs. No obstant això, precisament és el que no recomana Gonzalo Bernardos, que proposa altres alternatives per accedir al finançament.

Possiblement es tracti del préstec més important al qual haurem de fer front al llarg de la nostra vida. Per tant, serà una decisió molt meditada a què caldrà prestar una gran atenció. I és que ens tocarà reparar en uns quants detalls, tant a les quotes com als anys d'amortització.

El futur hipotecat ha de revisar en profunditat totes les condicions. Sí, perquè darrere d'un contracte d'aquestes característiques s'hi amaguen molts aspectes. I entre aquests, les bonificacions, les comissions, les clàusules d'amortització o el tipus d'interès.

Sense oblidar-nos tampoc sobre la conveniència d'escollir entre variable, fixa o mixta. Això ens portarà a analitzar-ho tot al detall. Cal no oblidar que durant 25-30 anys haurem de suportar el pagament d'aquestes mensualitats, convertint-se en una de les nostres despeses més grans.

Així que, prendre la decisió adequada en aquest sentit farà que els hipotecats s'evitin moltes sorpreses. Però també tindran la possibilitat d'estalviar uns quants milers d'euros.

Muntatge d'una casa sobre un paper i la cara de Gonzalo Bernardos
Per aconseguir una hipoteca en les millors condicions caldrà comparar les diferents ofertes | La Sexta, 89Stocker

Què podem fer per aconseguir la millor hipoteca?

Un cop ja tenim escollit l'habitatge que adquirirem arriba l'hora d'obtenir el finançament. A uns els costarà més que a uns altres. Dependrà de les nòmines, estalvis i garanties que es tinguin per a la devolució del préstec hipotecari.

Les entitats cada cop són més estrictes en la concessió d'aquest tipus de productes financers. Per exemple, el més comú és que en primer lloc recorreguem al banc on tenim els comptes, ja que sempre va bé sentir les possibles ofertes.

Tot i això, si no ens convencen les condicions caldrà consultar-ho amb altres perquè ens interessarem per les bonificacions, les clàusules i altres detalls. En aquest sentit, resulta especialment important conèixer les possibles vinculacions.

La majoria d'entitats obliguen a contractar juntament amb el préstec hipotecari unes assegurances, targetes o productes financers. En principi, això hauria d'aconseguir que es milloressin les condicions base, però a la llarga ens pot sortir més car.

Gonzalo Bernardos intervenint a La Sexta Noche, mirant a càmera i movent la mà
Gonzalo Bernardos proposa posar-se en mans d'un broker hipotecari | La Sexta

L'altra possibilitat que se'ns planteja, en lloc d'anar de banc en banc, implica fer servir un comparador a Internet. Així és, perquè aquest tipus de plataformes resulten molt senzilles de fer servir. Només cal emplenar les dades amb els diners que necessites i el termini d'amortització i en segons obtindràs les diferents propostes.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Gonzalo Bernardos revela el millor mètode

Gonzalo Bernardos no és partidari de contractar les hipoteques així. I és que creu que per aconseguir unes condicions més avantatjoses el més convenient seria posar-se en mans d'un broker hipotecari, publica El Periódico de Extremadura.

Aquest és una figura que arriba a adquirir una certa rellevància. Sol ser un professional o empresa que fa tasques d'intermediari entre el sol·licitant de la hipoteca i els prestadors hipotecaris. En concret, la seva funció consisteix a localitzar els préstecs més avantatjosos.

Per això ha de reparar en les necessitats financeres i en les circumstàncies personals de cada client. A més, aquests professionals destaquen per comptar amb una àmplia experiència en tota mena de productes hipotecaris.

I és que estan al corrent de tot el que es cou al mercat, tant en tipus d'interès com en terminis, exigències o condicions. Per això són la millor opció a l'hora d'assessorar els usuaris sobre l'opció més convenient a cada instant.

Si bé l'usuari haurà de fer front als seus honoraris, és una inversió que valdrà la pena fer, perquè amb el temps obtindrem unes condicions tan bones que el cost dels seus serveis s'acabarà rendibilitzant.