Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels gossos atrapats pel volcà de La Palma

Els gossos atrapats pel volcà de La Palma desapareixen

La misteriosa desaparició dels gossos manté en alerta l'equip de rescat

El Cumbre Vieja segueix imparable, i els rius de lava van destruint tot el que es troben al seu pas. Milers de persones han hagut de deixar casa seva i gran part de la seva vida, que jeu sota la lava.

Imatges desoladores de destrucció i aïllament d'algunes construccions que han passat a formar part de la faldilla del volcà. Enmig del caos, molta gent va fugir i i fins i tot va deixar els seus animals de companyia.

Alguns animals de granja van poder ser rescatats, i ara són en un refugi on reben cures i aliments per part de diversos voluntaris. No obstant això, altres no van córrer la mateixa sort. Com és el cas de quatre gossos que es van quedar aïllats per les colades.

El dispositiu de rescat romania atent al dia a dia d'aquests quatre llebrers alimentant-los i vetllant pel seu benestar. Una empresa de drons ho tenia tot preparat per a rescatar-los, però els gossos han desaparegut, cosa que ha paralitzat el procés.

Imatge de dos operaris treballant a La Palma
La situació a La Palma és cada vegada més insostenible | GTRES
 

La misteriosa desaparició dels gossos de La Palma

Els llebrers han estat diverses setmanes sota l'atenta vigilància de l'equip de rescat. L'empresa encarregada va idear un mecanisme per a poder apropar-se a ells i salvar-los d'una mort segura.

Sense aliment i sense poder sortir del recinte on estaven aïllats, acudien amb ànsia a l'aigua i al menjar que els feien arribar. No obstant això, la sorpresa ha estat majúscula quan, al moment d'anar-los a rescatar, el dron no els ha trobat.

Una desaparició misteriosa que porta de cap els rescatadors i els defensors dels animals, que no entenen on poden estar. La càmera tèrmica ha trobat els bols amb aigua, de manera que, si fossin al recinte, no estarien deshidratats.

La calor que es registra a la zona d'aïllament és cada vegada més alta, d'aquí la preocupació pel benestar dels gossos. Durant diversos dies, mentre s'ideava el rescat, se'ls ha proveït d'aigua i menjar.

Ahir, dimecres 20 d'octubre, era el dia clau per a iniciar el salvament. Després de les proves inicials, tot estava preparat per a treure els gossos d'allà. Però ni el dron ni la càmera tèrmica han trobat rastre dels animals.

Erupció de l'volcà a La Palma
Erupció del volcà a La Palma | La Noticia Digital
 

Podrien haver fugit per la calor

Dimecres passat es van registrar gairebé 30 graus, una temperatura molta alta que dificulta la tasca de trobar els gossos. Els experts expliquen que si s'haguessin refugiat sota alguna ombra, la càmera tèrmica no els podria identificar d'un altre element. La calor regnant és tan elevada que l'empremta tèrmica dels gossos no es diferencia.

«Poden estar amagats entre matolls i en molts altres llocs, i això fa que amb la calor siguin més difícils de localitzar», assenyalen.

Es creu que els gossos podrien haver fugit per les altes temperatures, però ni l'empresa encarregada del rescat ni els animalistes es rendeixen. Els drons continuen sobrevolant la zona i reproduint sons que els podrien atreure, però de moment no hi ha ni rastre dels cans.

El que més crida l'atenció és que no apareixinen en sentir el soroll del dron. Hi estaven acostumats, ja que així els feien arribar l'aigua i el menjar.

«Estem molt ben assessorats per un equip de veterinaris. Sabem que són gossos molt forts», explica Jaime Pereira, el portaveu de l'empresa de drons Aerocámaras. «Poden aguantar situacions realment complicades. Quan en vegem algun, demanarem autorització per a rescatar-lo», afegeix.

La implicació per a salvar els llebrers és tan gran que fins i tot estan disposats a treballar de nit, quan la temperatura descendeixi alguns graus. Han demanat autorització per a fer-ho i esperen que els esforços donin fruit.

«Seguirem amb els altaveus. Aquí estarem fins que els trobem», explica Pereira.