Imatge d'una planta embotelladora de Pepsi

PepsiCo aposta per Catalunya: 70 milions d'euros d'inversió i 400 llocs de treball

El conseller d'Empresa Roger Torrent ha confirmat aquest dijous la inversió de la multinacional nord-americana

La multinacional PepsiCo aposta per Catalunya i invertirà 70 milions d'euros en els pròxims tres anys. Concretament, l'empresa obrirà un hub digital a Barcelona que crearà 400 nous llocs de treball. En aquest sentit, la propietària de marques com Pepsi, Lay's o Alvalle ha triat la ciutat comtal per instal·lar el centre tecnològic que liderarà la transformació de la companyia.

Així ho ha avançat el diari 'La Vanguardia', que ha explicat que aquest nou hub serà un gran laboratori de tècnics —altament qualificats— que des de la capital catalana s'encarregaran de coordinar la transició digital de la multinacional a escala global. Cal destacar que PepsiCo, amb 2.500 treballadors a tot l'Estat, té la seva seu espanyola al World Trade Center Almeda Park de Cornellà

Cal recordar que el president i CEO de la companyia nord-americana és el barceloní Ramon Laguarta. Preguntada sobre la qüestió, l'empresa no ha volgut fer cap declaració per confirmar el projecte, assegurant que encara és massa aviat per parlar-ne. Qui sí que ho ha fet és el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent.

Aquestes inversions posicionen Catalunya «en l'àmbit tecnològic»

Sobre la inversió de PepsiCo per instal·lar un hub digital a Catalunya, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que inversions com aquesta ajuden a posicionar Catalunya «en l'àmbit tecnològic i de captació del talent». En declaracions a l'ACN, Torrent ha dit que el Govern té «molts projectes sobre la taula» i que alguns, com el de la multinacional nord-americana, «feliçment es concreten».

En aquest sentit, el conseller ha dit que «seguim treballant per captar inversions estrangeres al nostre país, estem molt ben posicionats per aconseguir-ho». Així mateix, Roger Torrent ha destacat que hi ha moltes opcions per «ajudar a fer el salt transformador i generar valor afegit» que necessita Catalunya.

Barcelona, pol d'atracció d'inversions

La inversió de PepsiCo a Barcelona no és l'única que s'ha conegut en els darrers temps, ja que fa unes setmanes que Microsoft ha començat el procés de selecció per al seu nou hub d'I+D d'investigació sobre intel·ligència artificial que instal·larà a Barcelona.

Així mateix, com recorda el diari 'La Vanguardia', l'operador alemany DE-CIX va anunciar la passada setmana la instal·lació d'un punt neutre d'intercanvi d'internet a Barcelona, a través de tres centres de dades a Sant Boi i a la Zona Franca.