Pere Aragonès i Josep Maria Argimon es saluden abans d'una roda de premsa

A poques hores de l’acabament: El Govern deixa clar si allargarà o no el toc de queda

Argimon, partidari de mantenir el toc de queda de matinada

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, diu que la covid-19 ha portat a una crisi de «drets i llibertats». També ha dit que cal estar «atents» i «amatents» per evitar que la pandèmia sigui «l'excusa per seguir retallant drets i llibertats» quan el coronavirus sigui «una malaltia més».

De fet, el conseller s'ha mostrat partidari de mantenir el toc de queda de matinada. Asegura que ho fa per qüestions «epidemiològiques» i perquè la interacció entre persones «és molt important» durant la matinada.

Durant la seva intervenció a la conferència inaugural de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada, a la Catalunya del Nord, Argimon ha remarcat que com a metge i com a conseller ha «avalat» i «recomanat» moltes d'aquestes mesures. Diu que cal vigilar perquè no serveixin per aprofundir en unes retallades, que ja s'havien produït abans de la pandèmia.

«Governar un any i mig a cop de decret és molt fàcil i aquí hem d'estar atents», ha afegit. La UCE ha obert portes aquest dilluns i ho ha fet amb la conferència inaugural on ha participat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Durant la seva intervenció, Argimon ha assegurat que la pandèmia ha provocat una crisi social «molt important» i que «està plovent sobre mullat».

El conseller ha dit també que vivim en un dels països d'Europa amb més «desigualtats» i que el coronavirus n'ha portat encara més. Per això, ha afirmat que el virus està colpejant amb més «cruesa» les persones més desfavorides i que cal tenir-ho present «si volem un país més just i cohesionat».Auge de l'extrema dretaEn aquest sentit, ha afirmat que tot plegat porta a un moment de «receptes fàcils» on les ideologies d'extrema dreta troben el seu «moment idoni». «Per tant, fugim de la recepta fàcil. Com a país necessitem l'esperit crític», ha insistit.

Argimon, a més, ha recordat que la covid ha portat a una crisi de drets i llibertats. «Estem fent coses que no les havíem ni pensat ni somiat mai», ha dit. En relació a això, ha remarcat que ell ha avalat i recomanat moltes de les mesures que s'han pres però ha dit que cal estar «atents» per evitar que tot plegat serveixi d'excusa per aprofundir en la retallada de drets.

El conseller de Salut també ha dit que es tracta d'una pandèmia de «solidaritat» i que una de les sortides a aquesta situació és la «vacunació». Tot i això, ha alertat que si no és «global» tampoc serà efectiva.

«Si tenim països en vies de desenvolupament amb poc percentatge de vacunació doncs probablement puguin anar apareixent variants noves que permetin que la malaltia vagi evolucionant», ha insistit.

Finalment, Argimon ha apostat per aconseguir un sistema sanitari fort que porti a una societat «més forta, més justa i més lliure».