Acaben amb dues perilloses plagues a Girona

El cargol poma i el foc bacterià dels fruiters estan causant seriosos problemes a l’Empordà, el Gironès i la Selva

Imatge d'arxiu de les flors d'una perera
El Govern posa fi a dues perilloses plagues per als vegetals de Girona | Pixabay

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha posat fi a dues plagues perilloses per als vegetals de Girona: el cargol poma i el foc bacterià dels fruiters, tal com el mateix departament ha fet públic aquest mateix dilluns a través d’un comunicat.

Actuacions a l’Empordà, el Gironès i la Selva

Mitjançant una sèrie «d’actuacions contundents», la Conselleria ha aconseguit erradicar de manera definitiva la plaga del cargol poma que estava afectant els camps d'arròs de Pals, a la comarca gironina del Baix Empordà.

A més, també han aconseguit suprimir de manera definitiva el foc bacterià que atacava «greument» a les pereres, pomeres i a diverses plantes ornamentals de Bordils i Santa Coloma de Farners, municipis situats a les comarques del Gironès i la Selva, respectivament.  

Més plagues que afecten el territori català

Aquesta, però, no és l’única plaga que afecta Catalunya actualment. I és que el passat divendres, 13 de desembre, es feia públic que l’eruga defoliadora continua amb l’expansió que va iniciar l’any 2017, i que suposa un greu perill pels boscos catalans.

Concretament, les zones que es veuen més afectades són les nord, i especialment les comarques de la Garrotxa, el Ripollès, la Cerdanya i el Berguedà. Amb tot, els experts preveuen que el desplaçament de la invasió cap al sud de Catalunya és tan sols una qüestió de temps.

Ara, i després de diverses proves, han descobert una sèrie de condicions que ajuden a posar fi a la plaga, o almenys a reduir-la considerablement. No obstant això, és important que els particulars i les administracions apliquin tractaments fitosanitaris als boixos, per atacar l’arrel del problema i posar-hi fi de manera definitiva. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari