YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El govern espanyol admet que ja no es complirà l'objectiu de vacunació

Les vacunes no han arribat en les quantitats i terminis acordats i això ha dificultat el procés

És una de les frases més repetides per diferents membres del govern des que va començar el procés de vacunació contra la Covid a Espanya a la fi de desembre. Des de llavors han estat moltes les vegades, començant pel mateix Pedro Sánchez fins i tot abans de l'arribada de la vacuna, en la qual se'ns ha dit que el 70% de la població espanyola estaria vacunada «a l'estiu», fins i tot s'arribava a plantejar el mes de juliol com a data més probable. 

Ho ha anat repetint també Carolina Darias en els dos mesos que porta com a ministra de Sanitat. Encara que és cert que en els últims dies apuntava que tot dependria del ritme d'arribada de les dosis de la vacuna, i preferia no marcar una data recordant que l'estiu dura «fins al 21 de setembre». Darias insistia que «al voltant de 33 milions de ciutadans espanyols» hauran rebut les dues dosis durant el període estival i que per tant l'objectiu marcat «el mantenim». 

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Però això són les manifestacions que han fet davant els mitjans i no el que podrien estar manejant-se en els seus furs interns. I és que fonts del govern ja estarien comunicant a importants empreses de l'Ibex i del sector del turisme que existeix un «risc seriós» que l'objectiu de tenir immunitzat a un 70% de la població «no es compleixi».

No arribarien les dosis de vacunes necessàries 

Segons apunta 'El Confidencial Digital', tot es deuria a un problema amb el subministrament de les vacunes. Advertien que es podria retardar el tan esperat increment de l'arribada de dosi a partir del mes d'abril amb el que es retardaria el procés de vacunació massiva al nostre país. 

Podria posar-se en dubte l'objectiu d'aconseguir la immunitat de ramat, i per tant una certa volta a la normalitat, a principis d'estiu, i això es podria retardar almenys 3 mesos, fins a octubre. Això és el que estarien traslladant a importants sectors estratègics del nostre país i tot malgrat que des d'Europa fa unes hores es llançava un missatge d'optimisme sobre el procés de vacunació. 

Els problemes amb AstraZeneca han alterat el calendari

El mitjà citat explica que els empresaris han estat informats des del govern que el principal obstacle amb el qual s'han trobat en el procés de vacunació ha estat causat per AstraZeneca. Els problemes de producció d'aquesta vacuna i el seu incompliment dels terminis de lliurament han provocat un desajustament en el calendari de vacunació de tota la Unió Europea

A això cal sumar-li els dubtes que van sorgir, sobre si aquesta podria estar darrere d'alguns casos de trombosi cerebral detectat en algunes persones que havien rebut la primera dosi, algunes d'elles arribant a morir. Encara que això ha estat descartat i la majoria de països ja han tornat a vacunar amb aquesta, Espanya ho farà aquest dimecres i amb novetats, però això no ha impedit un nou retard de diversos dies en la vacunació o que augmenti la desconfiança. 

Espanya i la UE ja donen gairebé per impossible l'opció d'aconseguir una vacunació massiva fins a juny i començar així la recuperació econòmica del sector serveis i la volta a la normalitat. Es dóna per fet que aquest procés d'immunització generalitzada es retardarà a mitjans d’any. 

És més, el retard en el calendari de vacunació fa témer que la primavera comporti també una nova forta onada, amb noves i dures restriccions, amb l'afectació econòmica que comporta. Per aquest motiu, des del govern ja s'estaria instant els sectors turístics a allargar la seva temporada estiuenca fins al mes de novembre


Comentaris

envia el comentari