Pere Aragonès parlant des d'un faristol del Govern de la Generalitat de Catalunya en una roda de premsa

El Govern obre una línia d'ajuts de 2,4 MEUR per a un nou sector de Catalunya

L'ajuda anirà destinada a empreses d'atraccions i restauració de fires i revetlles

El Govern obrirà aquest dijous a les nou del matí el tràmit telemàtic per sol·licitar els nous ajuts per al sector de les fires d'atraccions, revetlles i festes majors afectades per la pandèmia. El Departament d'Empesa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria de la línia, dotada amb 2,4 milions d'euros. 

L'objectiu és ajudar les empreses del sector davant les elevades pèrdues provocades per la suspensió de l'activitat des de l'inici de la crisi sanitària. El sector ocupa prop de 5.000 famílies a Catalunya i el 90% de la seva activitat es desenvolupa entre juny i setembre.

Les persones sol·licitants hauran de ser titulars d'empreses d'atraccions o de serveis de restauració vinculats a fires i l'ajut consistirà en un pagament únic de 6.000 euros per persona beneficiària.

Les sol·licituds s'hauran de presentar telemàticament a través de Canal Empresa

A aquestes ajudes s'hi podran acollir els autònoms i les petites i mitjanes empreses que exerceixen la seva activitat a fires d'atraccions, revetlles i festes majors a la via pública, fora d'establiments permanents que estiguin donats d'alta al cens de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) de Catalunya i que no han pogut desenvolupar la seva activitat des de l'inici de la pandèmia.

Les sol·licituds s'hauran de presentar telemàticament a través de Canal Empresa fins al 14 de juliol a les tres de la tarda. Per demanar l'ajut cal aportar una fotografia de l'atracció i l'establiment, l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), els certificats de muntatge i rebuts justificatius d'instal·lació d'un mínim de tres fires d'atraccions des de l'1 de gener de 2019 fins a la declaració de l'estat d'alarma, el 14 de març de 2020.

Segona línia que el Govern destina específicament al sector

Els sol·licitants podran consultar si se'ls ha atorgat l'ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Aquestes subvencions es poden acumular a altres ajuts públics i/o privats, tant catalans, com estatals o internacionals.

Aquesta és la segona línia que el Govern destina específicament a aquest sector. La primera, tancada el desembre, va atorgar ajuts a 347 beneficiaris entre empreses i autònoms.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.