Imatge d'una celebració de l'orgull gai

El Govern adverteix que «hi ha grups de gent que queden per sortir a caçar homosexuals»

El conseller Joan Ignasi Elena diu que estan «instal·lats en l'odi i alimentats per un cert aval en el menyspreu a la diferència»

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat aquest dimecres que tenen «indicis» de l'existència a Catalunya de «grups de gent que queden per sortir a caçar» persones homosexuals. Ho ha explicat en una entrevista al programa 'El món a RAC1', en què ha assenyalat que aquests grups, que ha matisat que no són organitzats, estan «instal·lats en l'odi i alimentats per una cultura de l'odi a la diferència».

En aquest sentit, Elena ha manifestat que l'existència d'aquests grups té «un cert component social» i han sorgit arran d'«una permissivitat i un cert aval en el menyspreu a la diferència, que ajuda i anima a determinats col·lectius a fer un pas més». El conseller ha definit que aquesta situació és «extremadament greu», motiu pel qual els cossos de seguretat són «implacables».

Formació especialitzada en delictes d'odi als agents dels Mossos d'Esquadra

Davant l'increment d'agressions homòfobes a Catalunya, el conseller Elena ha dit que les persones homosexuals «no han de tenir por» perquè «la por és la victòria d'aquesta gent». En per això que ha demanat al col·lectiu que es comportin amb normalitat, ja que «al final acabarem guanyant i tindran els Mossos al seu costat».

En aquest sentit, ha recordat que la policia catalana disposa d'un grup de quinze persones especialitzades en delictes d'odi. Així mateix, ha remarcat que en aquests moments els agents dels Mossos estan rebent formació especialitzada sobre aquesta qüestió.

Joan Ignasi Elena ha assegurat que «ens hi hem posat molt seriosament», alhora que ha afegit que treballen per ser «implacables». En aquest cas, ha posat com a exemple l'agressió a la platja del Somorrostro de Barcelona.

S'incrementen les incidències contra el col·lectiu LGTBI

Durant els primers vuit primers mesos del 2021, l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha registrat un total de 175 incidències contra el col·lectiu LGTBI. Aquesta xifra és un 30,6% més que durant l'any anterior. Durant el mes d'agost se'n van rebre 26, vuit més que durant el mateix mes del 2020.

En aquest sentit, el portaveu de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha remarcat que es tracta d'una tendència «dolenta» i ha alertat que durant els pròxims mesos és possible que els casos continuïn «a l'alça».