YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern anuncia que les escoles obriran al setembre tot i els brots

El conseller d'Educació manifesta que se seguiran les indicacions de les autoritats sanitàries i de protecció civil

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, i el director general de Professorat i Personal de Centres Públics, Ignasi Garcia Plata, en roda de premsa
Bargalló ha advertit que cal estar preparats per prendre mesures diferents si fos necessari | ACN

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest mateix dilluns en una roda de premsa que les escoles obriran a partir del 14 de setembre si la situació epidemiològica segueix com ara. Bargalló ja va anunciar que es començaria el curs «amb normalitat, de manera presencial i cada dia», i de moment, es manté amb la mateixa idea: «Preveiem que el setembre hi hagi un grau de confinament tal com perquè les escoles no puguin obrir? No ho preveiem». 

Bargalló reconeix la «incertesa» associada a la pandèmia

Josep Bargalló ha reconegut la «incertesa» pel que fa a l'evolució de la pandèmia i el fet que un mes i mig és molt de temps, però ha apuntat que s'han mantingut actius els casals i les llars d'infants en les zones amb restriccions. «Avui el que hi ha acordat és que tiraríem endavant si el 14 de setembre fos demà», ha dit.

El conseller ha volgut remarcar que cal estar preparat per «prendre mesures diferents» si fos necessari: «Estem en disposició d'aplicar allò acordat però també d'aplicar un pla B o un pla C». No obstant això, ha afirmat que en una situació epidemiològica com l'actual, «res no indica» que s'haguessin de prendre mesures diferents de les acordades i amb les que treballen els centres. 

Seguiran les indicacions de les autoritats

Bargalló ha explicat que seguiran en tot cas les indicacions que diguin les autoritats sanitàries i de protecció civil. «Optem per escoles obertes i escoles segures. Obertes, totes, amb la seguretat que sigui necessària en el moment que obrim», ha manifestat. A més, el conseller ha afirmat que el sector educatiu és «molt més segur» que altres activitats. 

El conseller ha defensat que s'estan «posant les mesures de seguretat suficients i necessàries perquè les famílies se sentin tranquil·les» a l'hora de portar els seus fills a l'escola. Bargalló ha afirmat que el dret a l'educació «passa per davant de tot», i en cas que algun alumne no pugui assistir presencialment a classe per motius sanitaris acreditats per un professional, es posaran les condicions perquè pugui seguir l'ensenyament «d'una altra manera»


Comentaris

envia el comentari